Brezilya’dan Tekirdağ’a gidecek gemide 290 kilo kokain yakalandı

Brezilya polisi, Tekirdağ’daki Martaş Limanı’na gitmek için Santos Limanı’nda bekleyen selüloz yüklü gemide 290 kilo kokain ele geçirdi.

Brezilya’daki Santos Limanı’nda Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Martaş Limanı’na gitmek için bekleyen selüloz yüklü bir gemide 290 kilo kokain yakalandı.

VOA Türkçe‘nin haberine göre, varış noktası Türkiye olan gemiye çıkan narkotik ekipleri, su toplamak amacıyla kullanılan bir bölmede uyuşturucu taşındığı şüphesi üzerine dalgıçları çağırdı.

Brezilya Federal Polisi, dalgıçların yaptığı arama sonucu çıkarılan kokaine el koydu.

Federal Polis, Brezilya Deniz Kuvvetleri ve Federal Gelir Servisi’nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik birlikte yürüttüğü operasyon sonucu ele geçirilen kokainin, balyalar içinde muhafaza edildiği belirtildi.

Olayı “yılın ilk büyük uyuşturucu operasyonu” olarak duyuran Brezilya basınına göre henüz konuyla ilgili tutuklanan olmadı.

31 Temmuz 2022’de Marmaraereğlisi’ndeki bir limanda narkotik ekipleri yine Brezilya’dan çıkan kuru yük gemisinde dalgıçların yaptığı bir aramada 200 paket halinde 242 kilogram kokain ele geçirmişti.

2661830cookie-checkBrezilya’dan Tekirdağ’a gidecek gemide 290 kilo kokain yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.