Bu kadarı, yüzsüzlük!

Avustralya’da hükümet adına çalışan memur bir kadın görev icabı kent dışındayken kaldığı otelde bir adamla cinsel ilişki kurduğu sıra başından geçen kazayla yaralanmasını dava konusu etti.

Adı basına verilmeyen 30 yaşındaki memure, geçtiğimiz yaz görev emriyle Canberra kentine gitmiş, gündüz mesaisi bitince gece tanıştığı bir adamla otel odasına çekilmişti. Orada yatak tepesinde bulunan bir aplik lambanın karyola sarsıntısıyla düşmesi üzerine cam kırıklarıyla yüzünden ciddi biçimde yara alan kadın hem oteli dava etti, hem de kendisini güvenli olmayan yerlere gönderdiği için Avustralya hükümetinin Sağlık Sigortasını mahkemeye verdi.

Yüzsüzlüğün bu kadarı olur diye basında yer alan habere rağmen önce davaya yerel mahkeme bakıp ¨Memure hanım dış göreve tayin olduğunda mesai sonralarının güvence altında geçmesini beklemekte haklıdır, madem yatakta başına bu iş geldi, hükümet tazminat ödemelidir. Daha güvenli bir otelde kalması için gereken harcırahı vermemiştir. Eğer lüks otelde kalsaydı ampul, lamba düşmez memure hanım yaralanmazdı!¨ diye davacıdan yana olumlu karar verdi.

Ancak davanın temyizine ait üst mahkemenin kararı bunu bozmak biçiminde ortaya çıktı. Üst mahkeme oybirliğiyle dava dosyasını iptal edip ¨Hükümet sigortası geceleyin yatakta yaşananları örtbas edemez, olmaz öyle şey!¨ diye kesin kararı verdi.

1555720cookie-checkBu kadarı, yüzsüzlük!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.