Bu kez saray kül yutmadı…

“İş başvurusundaki sorulara yalan ve yanıltıcı yanıtlar vermek” suçundan önceki gün gözaltına alınan News of the World gazetesi muhabirinin, saray güvenliğiyle ilgili bilgi edinmeyi ve bunu haber yapmayı hedeflediği öne sürüldü.


Scotland Yard’ın özel birimi tarafından soruşturulan ve böylece gerçek niyeti ortaya çıkartılan Bethany Usher adlı 25 yaşındaki muhabirin, 9 Şubat’ta yargıç karşısına çıkartılacağı açıklandı. Usher, bu tarihe kadar kefaletle serbest bırakıldı.


News of the World gazetesi yöneticileri de Bethany Usher’ın saray güvenliği konusunda araştırma yapmayı amaçladığını doğruladı.


Gazetenin açıklamasında, muhabirin saraya bir başka kimlikle sızma çabası, “yasal sınırlar içinde kalan bir gazetecilik denemesi” olarak nitelendi. Saray ise gelişmeleri sessiz izlemeyi tercih etti.


Daha önce de 2003 yılında Daily Mirror gazetesinin bir muhabiri sarayda kahya olarak işe girmeyi başarmış ve tam ABD Başkanı George Bush’un Londra ziyareti öncesinde ortaya çıkartılan bu durum, sarayın güvenliği konusunda uzun süren eleştiriler ve soruşturmalara yol açmıştı.


Geçtiğimiz günlerde de News of the World muhabirleri İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Ericksson’u fena hale faka bastırmıştı.


 


 



 

787270cookie-checkBu kez saray kül yutmadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.