Rum örgütleri Straw’u protesto edecek

Rum basınında çıkan haberlere göre, Rum dernek ve örgütlerinin temsilcileri, çarşamba günü Rum Dışişleri Bakanlığı önünde toplanarak, Straw’un KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapacağı görüşmeyi protesto edecek.


Eylemi düzenleyecek Rum dernekleri, Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu’ya mektup göndererek, Talat’la Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşecek olan Straw’la görüşmeyi reddetmesini istedi.


-PARTİLERİN TEPKİLERİ-


Straw’un Talat’la makamında yapacağı görüşmeye, Rum muhalefet partileri yoğun şekilde tepki gösteriyor.


Rum ana muhalefet partisi Demokratik Seferberlik Partisi’nin (DİSİ) Başkanı Nikos Anastasiadis, Straw’un adaya yapacağı ziyaret çerçevesinde Talat’la Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşme ısrarını ”kabul edilemez ve hakaret” olarak bulduğunu bildirdi.


Straw’un ziyaretiyle ilgili uygulamaları nedeniyle Rum yönetimini de eleştiren Anastasiadis, “Bu kamuoyu önünde değil, diplomatik yoldan yapılmalıydı” dedi. Anastasiadis, Straw’un ziyaret programının KKTC Cumhurbaşkanlığı’na gitmesini de içermesi durumunda Straw’la görüşme niyetinde olmadığını belirtti.


Sosyalist EDEK Partisi Başkanı Yannakis Omiru, İngiltere’den üslerin kirasını ödemesinin talep edilmesine ilişkin Rum meclis kararının uygulamaya geçirilmesini gündeme getirdi.
EUROKO partisi ise Rum halkını Straw’a karşı toplu harekete geçmeye çağırdı. EUROKO Başkanı Dimitris Şilluris, “Jack Straw’un hareketi nedeniyle İngiltere’nin Kıbrıs sorununun çözümündeki arabuluculuk hakkından mahrum edilmesi gerektiği” görüşünü de ortaya koydu.


Çevreciler Hareketi de Rum hükümetinin Straw’un Kıbrıs ziyaretini durdurmasını istedi.
EURODİ Partisi Başkanı Prodromos Prodromu ise, Rum yönetiminin hiçbir makamının Straw’u kabul etmemesini istedi.


Rum basını ayrıca, Straw’un Kıbrıs’a özel güvenlik ekibiyle geleceğini ve adada bulunacağı sürede İngiliz Yüksek Komiserliği’nde kalacağını yazdı.

787260cookie-checkRum örgütleri Straw’u protesto edecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.