Bu panel kaçmaz…

Deniz’lerin arkadaşı Aydın Çubukçu Londra’da Denizleri ve onların felsefesini anlatacak. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevinde idam edilmişti.

LONDRA’DA ANMA

Babil Kulesi ekibinde Evrensel Kültür GYY Aydın Çubukçu, Hayat Tv Haber Koordinatörü Ercüment Akdeniz ve gazeteci yazar Erdoğan Aydın bulunuyor.

“22 Moorfield Road, London N17 6PY” adresindeki DAY MER’in Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde 8 Mayıs Pazar günü saat 16’da düzenlenecek panel ücetsiz izlenebilecek.

Ayrıntılı bilginin 020 7275 8440 ya da 020 7275 7245 alınabileceği ve [email protected] adresine de mesaj gönderilebileceği belirtildi.

DENİZ GEZMİŞ?

1947 yılında Ankara’da doğdu.Liseyi İstanbul’da okudu.1966’da İÜ Hukuk Fakültesi’ne girdi.Kısa sürede gençlik eylemlerinde öne çıktı.

TİP’de çalıştı.1968’de Devrimci Hukuklular Örgütü’nü kurdu.Amerikan 6.Filosu’nu protesto eylemlerine katıldı ve İstanbul Üniversitesi’nin işgaline öncülük etti.

DÖB’ün kurucuları arasında yer aldı.Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü’nü tertipledi.

1969’da Filistin’e gitti, gerilla eğitimi gördü.THKO örgütünü kurdu.Örgütün ilk eylemi olan İşbankası Ankara Emek Şubesi soygununa katıldı.

Yine Ankara’daki Balgat Amerikan Üssü’nden dört Amerikalının kaçırılması eylemine katıldı.

Sivas Gemerek’te çatışmada yakalandı.Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevinde idam edildi.

________________________

857180cookie-checkBu panel kaçmaz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.