Bush ekonomi için son kartlarını oynuyor

Bush, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “Bu para benzin pompalarında, marketlerde gördüğümüz yüksek fiyatları dengelemede Amerikalılara yardımcı olacak ve ekonomimizi yavaşlamadan kurtarmak için destek olacak” dedi.

“Ekonomimizin yavaşladığı açık” diyen Bush, gelecek hafta milyonlarca Amerikalının vergi iadelerini doğrudan mevduat hesaplarıyla alacağını tahmin ediyor.

Bush, ABD Milli Vergi Bürosu’nun (IRS) 9 Mayıs’ta vergi iadesi çeklerini postalamaya başlayacağını belirtti.

IRS, vergi beyannamelerini zamanında dolduranların çeklerini, 11 Temmuz’a kadar mevduat hesaplarına yatırmayı ya da postalamayı planladığını açıkladı.

Bush yönetimi insanların, ekonominin canlanmasına yardımcı olmak için yapılan para yardımını harcayacağını umuyor.

Şubat ayında kabul edilen 168 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma paketinde, bekarlar için 800 dolara kadar, evli çiftler için ise 1200 dolar para yardımında bulunulacak. Yaklaşık olarak 130 milyon hane halkının bu yardımdan yararlanması bekleniyor.

ABD ekonomisinin durgunlukta olduğunu reddeden Başkan Bush’un, “ekonominin yavaşladığını” söylemeyi tercih etmesine rağmen, birçok ekonomist ABD ekonomisinin durgunlukta olabileceğine inanıyor.

Konut, kredi ve mali piyasalardaki kriz, ekonominin derin bir durgunluğa girmesi tehdidini beraberinde getiriyor.

Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,6 büyüyen ABD ekonomisinin, bu yılın ilk çeyreğinde de düşük büyüme kaydettiğine inanılıyor.

Bu arada, ABD’de tüketici güven endeksi Nisan ayında 26 yıldaki en düşük seviyeye düştü.

Reuters/Michigan Üniversitesi’ne göre, Mart ayında yüzde 69,5 olan tüketici güven endeksi yüzde 62,6’ya geriledi. Bu endeksin yüzde 63,2 olması bekleniyordu.

Nisan ayındaki sonuç, tüketici güven endeksinin yüzde 62 olduğu Mart 1982’den bu yana en düşük seviye oldu.

1170400cookie-checkBush ekonomi için son kartlarını oynuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.