Bush Hânedanı yeni Başkanı hazırladı

Jeb Bush, Kanada’ya yaptığı bir haftalık yarı-resmi gezide Başkanlık için Cumhuriyetçi Parti’den adaylığa başvuracağını açıkladı. Öyle anlaşılıyor ki Bush ailesinin Washington D.C’deki Beyaz Saray’dan elini çekmek gibi bir niyeti bulunmuyor.

Florida Eyaleti’nin eski valisi olarak uzun süre görev yapan ve böylece devlet terbiyesi almış bulunan Jeb Bush, abisi George W.Bush ve daha önceki Başkan baba Bush’u aratmayacak projelerle Başkanlık için adaylığa hazır olduğunu Kanada’nın Toronto kentinde açıkladı.

Kendisini Teksaslı-Yarı Meksikalı-Azıcık Iraklı-bir parça Kanadalı-ancak fazlasıyla Amerikalı olarak gösteren Jeb, Iraklı demesine gerekçe olarak ailesine katılan bir Iraklı gelin hanımı gösterdi.

Sempatik hâller gösterip basına şirin pozlar veren Jeb’in Başkanlık için kendisini çoktan beri hazırladığı hem konuşmalarından hem de tavırlarından ortaya çıktı. ¨Ne babam ne de abimden geri kalmam, gereken çabayı gösteririm!¨ demesi, eğer Başkan seçilirse Amerika’yı yeni bir tür Irak savaşına sokacağı anlamına gelir mi, gelmez mi, eyvah bundan sonra ne olacak gibi soruları da peşinden getirdi.

1555780cookie-checkBush Hânedanı yeni Başkanı hazırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.