Bush, Papa ile görüştü

Bush, Quirinale Sarayındaki görüşmeden sonrü Vatikan’a giderek Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 2. 16. Benediktus ile bir araya geldi.

Napolitano-Bush görüşmesi 50 dakika sürdü. Görüşmede, İtalya’nın ABD, NATO ve AB’deki rolü üzerinde durulduğu öğrenildi. İtalya cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Napolitano, İtalya’nın BM öncülüğünde oluşturulan uluslararası güçlere katkı sağlamayı sürdüreceğini dile getirdi.

Napolitano’nun uluslararası girişimlerin salt askeri nitelikli olmamasına, siyasi ve diplomatik inisiyatiflerin de ihmal edilmemesi gerektiğine dikkati çektiği kaydedildi. Napolitano’nun Bush’un ABD’yi ziyaret davetini kabul ettiği belirtildi.

Bush, 16. Benediktus ile yaptığı görüşmede ise son G-8 zirvesinin başarılı geçtiğini anlattı. Laura Bush’un da hazır bulunduğu görüşmede, karşılıklı hediyeler verildi. Papa, Bush’a Roma manzarasından oluşan bir tablo hediye etti. Bush ise 16. Benediktus’a, üzeri muhtelif renklerde yazılarla bezenmiş bir baston armağan etti. Vatikan yetkilileri, Bush ailesi ve beraberindeki heyete, birer adet Papalık madalyası ve Katolik tespihi de takdim ettiler.

ABD Başkanı Bush, Vatikan’da Devlet Sekreteri (Başbakan) Tarcisio Bertone ile de görüştü.
Bush, Vatikan ziyaretinin ardındansa Roma’daki ABD Büyükelçiliğinde Roma Katolik Kilisesine bağlı olarak faaliyet gösteren Aziz Egidio Cemaati yetkililerini kabul etti.

Cemaat yetkilileriyle yapılan görüşmenin ana konusunu ise Afrika’da yoksullukla ve AİDS’le mücadele oluşturdu.
Bush’un Roma’ya yaptığı ziyaret, güvenlik nedeniyle kentin pek çok noktasının trafiğe kapatılmasına da neden oldu. Jandarma ve polisten oluşan yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin görev yaptığı Roma’da, öğleden sonra kentin belirli noktalarında Bush karşıtı gösteriler de düzenlenecek.

Roma’daki ABD Büyükelçiliği dün yayımladığı bir bildiride, ABD vatandaşlarını saldırıya uğrayabilecekleri gerekçesiyle gösteri ve miting bölgelerinden uzak durmaya çağırdı.

 

1152340cookie-checkBush, Papa ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.