Büyükelçi’nin mesajı

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün mesajı aynen şöyle:

“İngiltere’deki Türk toplumunun değerli mensupları,

Kardeşliği, dayanışmayı, hoşgörüyü, sevgi ve saygıyı simgeleyen Kurban Bayramı’nı birlik ve beraberlik içinde karşılamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Ulusal ve kültürel değerlerimizin güçlenerek pekişmesine vesile olan bu özel günlerin, İngiltere’de ülkemizden uzakta yaşayan Türk toplumu tarafından da layıkıyla yaşanacağını umut ediyorum.

Bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımız 6-9 Kasım tarihlerinde İngiltere’yi ziyaret etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde gerçekleştirdiği sözkonusu ziyareti, ülkemizin İngiltere’yle ilişkilerine ivme kazandırdığı gibi, toplumumuzun ana vatanıyla bağlarının güçlenmesine de fırsat yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ziyareti sırasında Türk toplumunun temsilcileri aracılığıyla sizlere verdikleri mesajda, İngiltere’nin dünya siyasetindeki önemine dikkat çekmiş, Türk toplumunun bu ülkenin siyasi, sosyal, kültürel ve ticari hayatında etkinlik ve görünürlük kazanmasının ülkemize uzaktan da olsa hizmet etmenin bir yolu olduğunu ifade etmişlerdir. Bu, hepimizin üzerine düşen önemli bir görevdir. Dayanışma içinde olduğumuz sürece bu görevi daha güçlü şekilde yerine getirebileceğimize; Kurban Bayramı’nın aramızdaki bu dayanışma ruhunu bir kez daha pekiştireceğine inanıyorum.

Ülkemiz, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet eden, bölgesinde istikrar kaynağı olan, ekonomik ve sosyal yönden gelişmiş, uluslararası alanda saygın, güvenilir ve çağdaş bir ülkedir. Aramızdan ayrılışının 72. yılında henüz andığımız Yüce Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda, ülkemizden aldığımız güç ve güvenle aydınlık bir geleceğe doğru kararlı adımlarla yürümekteyiz. Ülkemizin ileriye taşınmasında katkıları yadsınamayacak sizlerin ana vatandaki sevdiklerinizle bu bayram sevincinde birleşmenizi temenni ediyorum.

Bu vesileyle İngiltere’deki Türk toplumu mensuplarının, Kıbrıslı soydaşlarımızın ve tüm Türk ve İslam dünyasının bayramını bir kez daha kutluyor, bayramın getirdiği sevinç ve mutluluğun içtenlikle yaşanmasını diliyorum.

Değerli medya mensuplarına saygı ile duyurulur.”

834790cookie-checkBüyükelçi’nin mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.