Can Atalay’ın tahliye talebi reddedildi: Yurttaşların seçme hakkı da yok sayılmıştır

Yargıtay, TİP milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebini reddetti. Karara tepkiler yükseliyor.

Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili Can Atalay’ın tutukluğuna yönelik itiraz Yargıtay tarafından oybirliğiyle reddedildi.

Türkiye İşçi Partisi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada karara tepki gösterildi.

Kararın, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğu belirtilen açıklamada, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin kararını çiğneyerek Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hakkında tahliye talebini reddetti. Saray’a ve onun talimatıyla çalışan yargıya boyun eğmeyeceğiz. #CanÇıkacak, mücadele sürecek!” denildi.

Karara tepkiler yükseliyor:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan: Yargıtay’ın Can Atalay kararı, AYM’nin “Anayasa’nın 14. Maddesinin hak ve özgürlükler lehine olacak şekilde dar yorumlanması gerektiği” yönündeki emsal kararlarına açıkça aykırıdır. Bu karar bir milletvekilinin parlamentoda görev yapmak hakkını ihlal ettiği gibi yurttaşlarımızın seçme hakkını da yok saymıştır.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Yargıtay’ın Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebini reddetmesi, hem hukuka aykırıdır, hem millet iradesine başkaldırıdır hem de yargı erkinin yasama organına müdahalesidir. Bu karardan bir an önce dönülmeli, Sn. Atalay derhal tahliye edilmelidir.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan: Saraydan gelecek talimatla karar verdiklerini bir kez daha gösterdi Yargıtay. Tüm hukuk normları ve AYM kararlarını hiçe sayan Yargıtay, vekilimiz Can Atalay için tahliye talebini yine reddetmiş.

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, Samandağ’da katıldığı Evvel Temmuz Festivali panelinde karara tepki gösterdi. Karaca, “Bu karar halk iradesini rehin tutma kararıdır. İrade gasbına son verilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

İZMİR BAROSU: HİÇBİR MAKAM, HALK İRADESİNİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR

Can Atalay’ın tahliyesine yönelik talebin Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin kararıyla reddedilmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Kararın, demokrasiyi ve milletin iradesini mahkeme aracılığıyla ortadan kaldırmak anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, “Türk milleti adına karar verdiğini söyleyen Mahkemeye Hatay’da oy vererek Av. Ş. Can Atalay’ı meclise gönderen iradenin ‘millet iradesi’ olduğunu, Hatay’da oy veren yurttaşların da ‘millet’ olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi.

“ATALAY DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR”
“Karar, bağımlı yargı aracılığıyla halk iradesinin gaspı anlamına gelmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Av. Ş. Can Atalay, milletin iradesi ile seçilmiş ve Millet Meclisinde temsilcisi olması istenmiştir. Hiçbir makam, halk iradesinin üstünde değildir. Av. Ş. Can Atalay, derhal serbest bırakılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

2702860cookie-checkCan Atalay’ın tahliye talebi reddedildi: Yurttaşların seçme hakkı da yok sayılmıştır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.