“Cesareti alkışlanır, alnından öpülür böylesi” dedirtti

Milletvekili Gwen Moore, defalarca tecavüze uğramış bir kadın olarak konuşuyorum deyince, Kongre salonunu bir utanç sessizliği kapladı.

Wisconsin Eyaleti’nden Demokratik Parti üyesi olarak seçilmiş milletvekili, siyahî Gwen Moore, ¨Ben de tecavüze uğramış kadınlardan biriyim, benim de hayatımı kararttılar, genç kızlığımda başıma gelmedik kalmadı¨ diye olmuş bitmiş bir gerçeği kürsüde açıkladı.

ABD Kongresi’nde görüşülmekte olan bir yasa tasarısına dair konuşmaların yapıldığı sıra söz alıp kürsüye gelen 1951 doğumlu Gwen Moore, çocukluk yıllarından beri taciz ve tecavüze uğradığını ve bir genç kadınken bu tecavüzlere maruz kaldığını da ilave ederek kendi yaşamından örnekler verdi. Amerikan kadınlarının bu tür saldırıları artık kanıksadığından lafını dahi etmediklerine işaret eden Moore, Kongre’nin çıkaracağı kadın hakları yasasında bu yönde iyileştirici düzenlemeler istedi. Obama ve Clinton’ın partisi Demokratlar arasında bulunan Gwen Moore’un bu sert, ahlaklı ve dürüst çıkışı siyasi çevreler bir yana kamuoyunda geniş yankı buldu.

1537420cookie-check“Cesareti alkışlanır, alnından öpülür böylesi” dedirtti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.