CHP bastırınca AKP kızdı

TBMM Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının görüşmelerinde, CHP’nin önergesinin kabul edildiğini duyuran Başkanvekili Gürdal Mumcu’ya, AK Partililer tepki gösterdi. Kabul edilen önergeyle, işsizlik sigortası gelirleri vergiden muaf olacak.


Genel Kurulda, gündemdışı konuşmaların ardından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının görüşmelerine geçildi.


TBMM Başkanvekili Mumcu, yapılan oylama sonucunda, tasarının 92. maddesi üzerinde CHP Grup Başkanvekillerinin verdiği önergenin kabul edildiğini duyurdu.


TBMM Katip Üyesi, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Mumcu’nun, oylama sonucunu kendilerine sormadan duyurduğunu belirtti. Bunun üzerine Mumcu, “Ben o sırada Genel Kurulda olanları tek tek saydım. Oylama yaptık. Sayı olarak siz daha azdınız” dedi. Tüfekçi, içtüzüğün ilgili maddesini Mumcu’ya okudu.


AK Parti’lilerin, tepkisi ve eleştirileri üzerine Mumcu, birleşimi tarafsız yönettiğini ifade etti. Mumcu, oylama sonucunu saydığını, önergeye MHP’li milletvekillerinin de destek verdiğini kaydetti.


Kabul edilen önergeyle, İşsizlik Sigortası gelirleri vergiden muaf olacak. Gelirlerden hiçbir vergi, resim ve harç kesintisi yapılmayacak.


CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik gibi önemli bir tasarının görüşüldüğünü ancak iktidar milletvekillerinin neye oy verdiğini bilmediğini savundu.



 

1058160cookie-checkCHP bastırınca AKP kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.