CHP İngiltere’de örgütlenmeye ağırlık verecek

Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesindeki Capital Restaurant’ta Cuma akşamı biraraya gelen CHP İngiltere Derneği üyeleri, daha etkin örgütlenme kararı aldı.

Dernek üyelerinin yanısıra, parti sempatizanları ve iş dünyasından yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan CHP İngiltere Başkanı Hasan Dikme, İngiltere’de örgütlenmenin yanısıra toplum sorunlarıyla da doğrudan ilgilenen çalışmalara yöneleceklerini bildirdi.

Yaşamını İngiltere’de sürdüren CHP’lileri biraraya getirerek sık sık sosyalleşme toplantıları düzenleneceğini belirten Dikme, “Türkiye siyasetinin yanısıra, İngiltere iç politikasında da etkinliğimizin artması için toplumsal bilinçlendirmeye yönelik etkinliklere yoğunlaşacağız. İngiltere Türk toplumunun yaşadığı bölge yerel yönetimleri ve merkezi partilerde de etkili biçimde temsil edilmeleri konusunda üyelerimiz başta olmak üzere tüm toplumumuzu bilinçlendirecek faaliyetlere yoğunlaşacağız” diye konuştu.

Genel seçimlerde yurtdışında yaşayanların da oy kullanacağını hatırlatan Hasan Dikme, oy kullanma hakkı olup, İngiltere’de yaşamını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçimlerde vaandaşlık görevini yerine getirmeleri konusunda da bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Samimi ortamda geçen yemekli toplantıda derneğe üye kaydı da yapıldı.

843460cookie-checkCHP İngiltere’de örgütlenmeye ağırlık verecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.