CHP yine çamura yatıyor…

Öymen, CHP Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarının henüz kesinleşmediğini belirtirken CHP’nin Türkiye genelinde oylarını koruduğunu, hatta artış sağladığını fakat AK Parti’nin oylarında büyük sıçrama meydana geldiğini söyledi.


”Bunun belki de en önemli sebeplerinden biri merkez sağda yaşanan çöküntü olmuştur” diyen Öymen, uzun yıllardır Türk siyasi hayatında önemli rol oynayan, iktidar görevi yapan ve daima yüksek oy alan bir siyasi partinin bu oylarını çok büyük ölçüde kaybetmiş olmasının Türk siyasi hayatındaki dengeleri de değiştirdiğini ifade etti.


Öymen, yüzde 6-7 oranında oy alması pek çok kamuoyu araştırmasında tahmin edilen bir partinin de çok düşük oy almasının, bu dengeleri etkilediğini dile getirerek, daha önce 2 partili bir yapıya sahip olan parlamentonun şimdi 3 partiden oluşacak olması ve azımsanamayacak sayıda bağımsızın da parlamentoda yer alacak olmasının milletvekili sayılarını etkileyen unsurlar olduğunu kaydetti.


Öymen, CHP yönetimi olarak, seçim sonuçları kesinleştikten sonra bütün bunların değerlendirmesini yapacaklarını ve kamuoyuna gerekli açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.


”Biz umuyoruz ki iktidar partisi geçen dönemdeki yanlışlarından gerekli ders almış olsun, uzlaşmacı bir siyaset benimsesin” diyen Onur Öymen, şöyle konuştu: 


”Eğer iktidar muhalefetin görüşlerine kulak verirse, Türkiye’nin çıkarına olan konularda muhalefetle iş birliği yaparsa, özellikle Cumhurbaşkanı seçiminde gerçekten uzlaşıcı tavrı izlerse bundan Türkiye kazanır. Ama katı, bağnaz, Anayasa’mızla, Cumhuriyet ilkelerimizle, laiklikle, Atatürk devrimleriyle bağdaşmayan bir görüşün savunucu olma yoluna girerse gayet tabii ki muhalefet olarak bütün gücümüzle bunu engellemeye çalışacağız. Gerek siyaseti gerek hukuku bu amaçla elimizden gelen en iyi şekilde değerlendirmeye gayret edeceğiz. Şimdi iktidara büyük sorumluluk düşüyor. Cumhurbaşkanını tek başına seçecek çoğunlukları yoktur. Öyle anlaşılıyor şimdiki göstergelerden. Anayasa’yı tek başlarına değiştirecek çoğunlukları yoktur. O zaman uzlaşmayı onların da araması gerekir.”


Öymen, ”CHP’nin seçim sonuçlarına itirazı olacak mı? sorusunu ise ”Seçim sonuçları kesinleştikten ve bütün Türkiye ile ilgili bilgiler partimizin eline geçtikten sonra kuşkusuz gerekli değerlendirmeleri yapacağız, gerekli girişimlerde bulunacağız” diye yanıtladı.


Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Öymen, ”Muhalefette görev yapmak da iktidarda görev yapmak kadar şereflidir, önemlidir. Bütün ülkelerde iktidar vardır, ama sadece demokratik ülkelerde muhalefet vardır. Bunu da unutmayın. Muhalefetin hakkını vereceğiz, bundan kuşkunuz olmasın” diye konuştu.


FOTOĞRAF: CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Yardımcısı Onur Öymen


 

1045700cookie-checkCHP yine çamura yatıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.