Erdoğan: Sorumluluklarımız arttı

Erdogan’ın konuşması aynen şöyle:


“Sevgili vatandaşlarım bu anlamlı gecede sizleri bu coşku heyecan içinde en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye genel seçimlerini tamamlamış, milli irade hür ve şeffaf bir şekilde sandıklara yansımıştır. Vatandaşlarımızın hür biçimde demokratik seçimlerini ortaya koymuş olmalarından mutluluk duyuyorum. Demokrasimiz ulaştığı olgunluğu tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemize devletimize hayırlı olsun.


İlk değerlendirmemi sizlerle paylaşmak istiyorum.


Milletimiz önemli bir çoğunlukla Ak Parti’yi tercih etmiştir. Bunun için oylarını Ak Parti’de birleştirmiştir. Çok partili siyasi hayatımızda özellikle rahmetli Menderes’ten sonra ilk defa iktidarımız bu oy oranına ulaşmıştır. 52 yıl içinde hiçbir iktidar ikinci kez oylarını artırarak iktidarda kalamamıştır.


Tabii ki bu sizin kararınızdır. Çünkü Ak Parti’nin hamurunu siz yoğurdunuz. Sandıktan birlik ve beraberliğimiz demokrasimiz daha da güçlenerek çıkmıştır. Onun için bu seçimde kazanan milletimiz olmuştur, güven ve istikrar olmuştur.


Milletimiz ‘durmak yok’ diyerek yola devam demiştir. Oylarımızı daha da artırarak çıktığımız artık anlaşıldı. Öncelikle milletimize AK Parti’ye verdiği tevcüh nedeniyle en kalbi duygularımızla teşekkür ediyorum. Bu sonuçta emeği katkısı olan her kademedeki bütün arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı kutluyorum.


Bu başarı bizi şımartmak yerine omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da artırmıştır. Milletimizden aldığımız güçle değerli vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı anlıyoruz. Kime oy vermiş olursanız olun oylarınız bizim için önemlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklı tercihlerinizi demokrasinin gereği olarak görüyoruz.


Birinci olan parti olarak bu zenginliği korumak bizim görevimizdir. Çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Bize verdiğiniz görevi yerine getirmek için çalışacağız. Hepimizi birleştirmek için hedeflerimiz var. Demokratik laik devletimizi daha da ileriye getirmek için hedeflarimiz var.


Cumhuriyetin temel ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz. Bu hedefe ancak birlik ve bütünlüğümüzü her şeyin üzerinde tutarak ulaşacağız. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak, Cumhuriyetin 100’üncü yılında ulaşmak ilk hedefimiz olacak.


Bugün sandıktan çıkan sonuç da bizde değişime devam demiştir.


Bugüne kadar sizlerle başardık, bundan sonra da sizlerle aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Buna inanıyorum. Milletimizin bu seçimlerde ortaya koyduğu güçlü onayla Cumhuriyetimizin hedefi olan AB hedefini yerine getirmek için çalışacağız. Milletimizin yüksek karakteri yine rehberimiz olacaktır.


Çağdaşlaşma hedeflerimizin takipçisi olacağız. Demokratik ve ekonomik hedefleri ısrarla takip edeceğiz. Dikleşmeden dik durmak, düşman kazanmadan dost kazanmak yine ilkelerimiz olacak.


Terör örgütüne karşı mücadelemiz milletimizden aldığımız güçle sürecek. Bunun için her şeyi zamanında yapmaya kararlı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Çeteler başta olmak üzere huzuru hedef alan herkese karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Gördüğünüz gibi çeteler ve mafya bir bir çöktü çöküyor.”

1045690cookie-checkErdoğan: Sorumluluklarımız arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.