Clissold Park’ta Türk kültür festivali

Festival açılışına Hackney Beledriyesi’nden Faisal Khan, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Din İşleri Müsteşarı Yaşar Çolak, Enfield Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett ve Hackney Belediye Meclis Üyesi Muttalip Ünlüer katıldı.


Faisal Khan yaptığı açılış konuşmasında etnik kültürün kuşaklara taşınmasında bu tür etkinliklerin önemine değinerek, organize komitesini çabalarından dolayı kutladı.


Organize Komitesi’nden Akif Çulhaoğlu da Türk kültürünü yabancılara tanıtmak, Türkler arasında kaynaşmayı sağlamayı amaçlayan festivaldeki kermes ile vakfa gelir sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Çulhaoğlu festivalin ilk olması nedeniyle bazı aksaklıkların yaşanabileceğini fakat gelecek yıl edinilen deneyimlerle daha organize ve tatmin edici bir festival düzenleneceğini sözlerine ekledi…


Türk kültürünün tanıtılması ve göçmenler arasında dayanışmayı artırmak amacıyla organize edilen festivale 30’a yakın şirket destek oldu. Clissold Park’ta kurulan 15 çadırda yemek, kitap, ceyiz, el sanatları – ebru, şark köşesi, içecek, organik ürünler, giysi ve takılar sergilendi. Çocukların futbol oynama fırsatı da bulduğu festivali Türk göçmenlerin yanısıra İngilizler ve diğer yabancı göçmenler de ilgiyle izledi.

803190cookie-checkClissold Park’ta Türk kültür festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.