Konsey 19 Mayıs’ı çoşkuyla kutladı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Konsey’e üye derneklerin katılımı ile “White Hart Lane Wood Green N22 5QW” adresindeki New River Sport Centre’de saat 12-15 arası kutlandı.


Sağanak yağmura karşın törene, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu, KKTC Temsilciliği yetkilileri, Konsey’e bağlı dernek temsilcileri, Türk okulları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.


Tören 12.30’da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Konsey Başkanı Akmen Sıtkı çeşitli engelleme girişimlerine rağmen Türk ve KKTC bayraklarıyla yapılan kutlamanın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sıtkı, gelecek yıl daha büyük bir organizasyon ile Finsbury Park ya da Turn Pike Line’de bayraklarla bir yürümek istediklerini söyledi.


KKTC İçişleri Bakanı Özkan Murat, KKTC’lilerin de Türkiye ile aynı duygularla 19 Mayıs’ı kutladıklarını belirterek, İngiltere’de yaşayan göçmenlerin ülke yöneticilerini eleştirmelerini fakat ülke ile bağlarını asla koparmamalarını istedi.


Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Muhammed Şevkier de gençlerin 19 Mayıs’ını kutlayarak Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarını içtenlikle selamladığını belirtti.


FOTOĞRAF (Arşivdendir)

803180cookie-checkKonsey 19 Mayıs’ı çoşkuyla kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.