‘Cumhurbaşkanı uzlaşıyla belirlenmeli’

Sabancı, ”ESİAD 2006 Gelişim Projeleri” etkinliğinde yaptığı konuşmanın ardından, işadamı ve sanayicilerin sorularını yanıtladı.


Sabancı, bir işadamının ”Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kamuoyundaki tartışmalara” ilişkin sorusuna karşılık, TÜSİAD’ın Aralık 2005’deki YİK toplantısında Ankara’da bu konuya değindiklerini anımsattı, o zaman bu konuyla ilgili ”Cumhurbaşkanlığı seçiminin, siyasi ve ekonomik istikrarı bozmadan yönetilmesi gerektiğini” söylediklerini vurguladı.


Sabancı, ”Bugün bu konuyla ilgili bir kademe daha ilerliyerek diyorum ki; Cumhurbaşkanlığı en yüksek makamımız. Hassas bir makam. Cumhurbaşkanlığı seçimine daha zaman olmasına rağmen, ekonomik ve siyasi istikrarı bozmadan gerilim artırılmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamına, uzlaşmacı bir yaklaşımla, kimin oturacağının belirlenmesini istiyoruz. İş dünyası için Cumhurbaşkanlığı makamına kimin oturacağından çok, nasıl oturacağı daha önemli” şeklinde konuştu.


Ömer Sabancı ayrıca, ekonomideki son dalgalanmalar nedeniyle erken seçimin gündemden çıkarılması gerektiğini ifade ederken, ”ekonomimizin, bir erken seçim yaklaşımına ihtiyacı şu anda yok. Seçimler zamanında yapılmalı” dedi. 

1030790cookie-check‘Cumhurbaşkanı uzlaşıyla belirlenmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.