Cumhuriyete sahip çıkma sözü

Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kararı sonrasında basına açıklama yapan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi partimizin kapatılması istemiyle açılan davayı bugün karara bağladı. Bu kararla büyük bir belirsizlik ortadan kalkmıştır. Dava açıldığı ilk günden itibaren bu sıkıntılı süreci milletimize bedel ödetmeyecek şekilde yürüttük" diye konuştu.


"Mahkeme sefahati kendi mecraanda yürürken parlamenter demokrasimizi ve toplumsal barışa dönüştürmek için hedef olarak tayin ettik. Çok kapsamlı sosyal ve ekonomik boyutlarını tespit etmiştik" diyen Erdoğan şöyle devam etti:


"Ülkemizin istikrar ve huzurunu koruyacak tedbirleri almak da siyaset kurumunun göreviydi. Kamuoyumuzda çözüm üretme görevi siyaset kurumlarına yüklenmekteydi. Ülkemiz için ağır kayıplara yol açabilecek böyle bir sürece bir iktidar partisi olarak hassasiyet içinde olduk. AK Parti olarak bu sorumluluğun içinde hareket ettik.


Hiçbir zaman laikliğe karşı eylemlerin odağı olmayan AK Parti bundan sonra da cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir.


Türkiye'nin bir daha böyle bir ortama sürüklenmemesi için başta siyasiler her kuruma görev düşmektedir. Demokrasimiz bir ayıpla yaşamak zorunda kalmamaıştır. Millet iradesi yargı kurumuyla karşı karşıya getirilmemiştir. Bu kararla ciddi bir badireyi geride bıraktık. Türkiye 14 Mart'tan bu yana ciddi enerji kaybına uğramıştır.


Demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz için "Durmak yok yola devam" diyoruz. Bu yol Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma yoludur. Bu yol, milletimize hizmet etme yoludur, AB yolunda ilerleme yoludur. Bu yoldan dönmeyeceğiz.


Siyasi tercihi bizden yana olsun ya da olmasın milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Bu karar hayırlı olsun. Yolumuz, bahtımız açık olsun, her şey Türkiye için."

1063830cookie-checkCumhuriyete sahip çıkma sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.