Derbide Neler Oldu?

Turkcell Süper Lig’de 30. Haftanın kapanış maçında ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi ve mücadele sarı-lacivertlilerin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmaya liderlik parolasıyla çıkan siyah-beyazlılar Güiza’nın 33. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Fenerbahçe 53. dakikada Semih’in golüyle farkı ikiye çıkarttı. Beşiktaş 64. dakikada Holosko’nun golüyle farkı 1’e indirse de ilerleyen dakikalardaki atakları gol getirmedi ve siyah-beyazlılar liderlik şansını kaçırdı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ı dört sezon üst üste İnönü’de, toplamda da üst üste 7. kez mağlup etmeyi başararak rekor kırdı.

Beşiktaş bu sonucun ardından 59 puan ile ikinci sırada kalırken, derbi galibiyetiyle moral bulan Fenerbahçe puanını 51’e yükseltti.

İnönü’de oynanan karşılaşmada ligde çok fazla bir hedefi kalmayan Fenerbahçe topa daha çok sahip olan taraftı, Beşiktaş ise bir türlü istediği futbolu ortaya koyamadı. Bulduğu gollerle daha da rahatlayan sarı-lacivertliler, kalesinde çok ciddi tehlikeler vermeden, İnönü’den galibiyetle ayrılmayı başardı.

İnönü’de anlamlı pankart

Beşiktaşlı taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde üstünde ”Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazılı dev Türk bayrağını kapalı tribünde açtılar. Bayrak, 10. Yıl Marşı eşliğinde açılırken, taraftarlar daha sonra ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye bağırdılar. Bu arada maçın başlama düdüğü öncesi İstiklal Marşı sırasında da dev bayrak açılırken, hafta içindeki terör olaylarında şehit düşenler için için saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe tribününde de yine ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” yazılı pankart açılırken, taraftarlar da saygı duruşunun ardından hep birlikte ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” tezahüratları yaptılar.

Emre ve Deivid gerginliği!

Fenerbahçe’nin orta sahadaki iki önemli ismi Emre Belözoğlu ile Deivid de Souza, karşılaşmanın 50. dakikasında birbirine girdi. Beşiktaş’ın deneyimli ismi Yusuf’un, Deivid’e yaptığı faul sonrasında, sarı-lacivertlilerin serbest vuruşu kullanacağı sırada iki oyuncu kafa kafaya geldi. Takım arkadaşları iki ismi ayırmak için büyük çaba sarfetti.

Yıldırım stadı terk etti!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, takımının 2-0 öne geçtiği golden sonra İnönü stadını terk etti. Semih’in golünden sonra tribünlerden yapılan küfürlü tezahüratlar nedeniyle Yıldırım’ın stattan ayrıldığı öğrenildi.

723430cookie-checkDerbide Neler Oldu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.