Diana davasında şoför ve paparazzi suçlu

Prens William ve Prens Harry’nin jüri üyelerine gönderdikleri mektupta, “Alınan kararı kabul ediyor ve minnet duygularımızı paylaşıyoruz” dedikleri belirtiliyor.


Galler Prensesi Diana ve Dodi El Fayed’in 1997 yılında Paris’te ölümüne neden olan kazayla ilgili soruşturmada jüri dün kararını verdi.


Jüriye göre Diana ve Dodi el Fayed’in bindikleri aracın sürücüsü ve aracı takip eden paparazziler, “hukuka aykırı şekilde çiftin ölümüne sebebiyet verdi.”


Ölüme neden olansa, kaza anında sarhoş olduğu belirlenen şoför Henri Paul ve paparazzi fotoğrafçıların ihmalkarlığı.


Buna karşılık geçmişte Fransız ve İngiliz polisleri tarafından yürütülen soruşturmalarda olayın kaza olduğuna hükmedilmişti.


Bu kararla, Prenses Diana ile birlikte olan oğlu Dodi El Fayed’in ölümünün İngiltere Kraliyet ailesi tarafından hazırlanmış bir komplo olduğunu söyleyen Mısır kökenli işadamı Muhammed el Fayed’in iddialarına bir darbe vurulmuş oldu.


Ancak el Fayed’in sözcüsü jüri kararının, çiftin öldürüldüğünü doğruladığını söyledi.


Ölüme neden olmakla suçlanan paparazziler hakkında tekrar bir soruşturma açılıp açılmayacağına ise Fransa karar verecek.


Prenses Diana’nın ölümüne ilişkin soruşturmanın İngiliz vergi mükelleflerine maliyetinin 10 milyon sterlini aştığı tahmin ediliyor. (BBC)

811470cookie-checkDiana davasında şoför ve paparazzi suçlu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.