DİDF’ten Avrupa’da provokasyon uyarısı

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Türk ve Kürt göçmen emekçileri sağduyulu olmaya çağırdı.

Brüksel’de Suriyeli Kürt bir aileye ırkçı saldırı ile başlayan olaylara dair açıklama yapan Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Almanya’ya da sıçrayan provokasyonlar konusunda Türk ve Kürt göçmen emekçileri sağduyulu olmaya çağırdı.

Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “24 Mart Pazar günü Belçika’nın Leuven şehrinde yapılan Newroz şenliğinden dönen Rojavalı Kürt aileye ve yardıma gelenlere bir grup Türk milliyetçisinin düzenlediği saldırıyı kınıyor, Kürt ve Türk emekçileri provokatif tutumlardan vazgeçmeye çağırıyoruz” denildi.

“TÜRK HÜKÜMETİNİN DÜŞMANLAŞTIRICI TUTUMUNUN SONUCU”
Heusden-Zolden kasabasında başlayan, Belçika’nın diğer kentlerinde devam eden olayların Almanya’nın bazı şehirlerine de taşınmaya başladığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Milliyet farklılıkları üzerinden kışkırtılan Kürt-Türk çatışması, Türk hükümetinin iç ve dış politikada izlediği, barışı değil savaşı kışkırtan, bölücü ve düşmanlaştırıcı tutumunun sonucudur. Geride kalan süreçte bunlar farklı biçimlerde yaşandı. Zira, Belçika’da saldırıya uğrayan Kürt aile de bölgedeki savaş nedeniyle göç etmiştir.”

“Kürt-Türk’ çatışması olarak görünen bu çatışmalar, en fazla bu ülkelerde yaşayan hem Türk hem de Kürt kökenli emekçilere zarar vermektedir. Bu düşmanlaştırıcı kavgalar emekçilerin ortak yaşamına ve ortak sorunları için birlikte mücadelesini zayıflatmaktadır. Ek olarak, bu ülkedeki ırkçılar bu çatışmaları Alman emekçileri arasında kendi politikalarını güçlendirmek aracı olarak kullanacaktır. Buna fırsat vermeyelim. Haftalardır Almanya’da ırkçılığa karşı sokaklara çıkan Alman emekçileri ile birlikte her türden ırkçılığa karşı mücadelenin güçlendirilmesi için şiarımız; ne ırkçılık ne de Türk milliyetçiliğidir!” (Köln/EVRENSEL)

2766610cookie-checkDİDF’ten Avrupa’da provokasyon uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.