Guardian’dan Çarpıcı İmamoğlu Analizi! Erdoğan’ın Siyasi Düşmanı

The Guardian gazetesi 31 Mart yerel seçimleri hakkında yayınladığı analizde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan “Erdoğan’ın politik düşmanı” olarak söz etti. Gazete “İmamoğlu’nun 2019 zaferi, Türkiye’nin muhalefeti için bir dönüm noktası oldu” yorumunda bulundu.

The Guardian, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili seçimleriyle ilgili analiz yayınladı. Haberde İmamoğlu’nun muhalefetin yüzü haline geldiği, ilk döneminde yasal zorunluluklar da dahil iktidarla mücadele etmek zorunda bırakıldığı ifade edildi.

İngiltere’nin önde gelen yayın kuruluşlardından The Guardian, pazar günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerini mercek altına aldı.

Haberde “İmamoğlu’nun 2019’daki zaferi, Türkiye muhalefeti için bir dönüm noktası oldu; onu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi düşmanı olarak işaretledi ve onun yönetimine meydan okumak isteyenler için yeni bir umut verdi” denildi.

“KUŞATILMIŞ MUHALEFETİN YÜZÜ”
Haberde İmamoğlu ile ilgili “Kuşatılmış muhalefetin yüzü” tespiti yapıldı, “İmamoğlu Türkiye’nin kuşatılmış muhalefetinin yüzü haline gelirken, onu göreve iten değişime dair coşku ve umut duygusu, özellikle cumhurbaşkanına karşı birleşen altı partili Erdoğan karşıtı koalisyonun geçen yılki seçimlerde yenilgiye uğramasının ardından dağıldı. Seçmen kitlesindeki ruh hali kasvetli. İstanbul belediye başkanı, 2019’un aksine, milliyetçi İYİ Parti’nin desteği olmadan seçim kampanyasını tek başına yürütüyor” denildi.

“ANKARA’DAKİ MUHALİFLERİYLE MÜCADELE EDİYOR”
İmamoğlu için, “İlk döneminin büyük bölümünü yerel yönetimdeki ve Ankara’daki muhalifleriyle mücadele ederek geçirdi” denilirken siyasi yasak davasında aldığı cezaya da değinildi.

İmamoğlu’nun 2019’daki seçim başarısının Türkiye muhalefeti için bir dönüm noktası olduğuna işaret edilirken, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi düşmanı olarak işaretledi ve onun yönetimine meydan okumak isteyenler için yeni bir umut verdi” denildi. HALKTV

2766630cookie-checkGuardian’dan Çarpıcı İmamoğlu Analizi! Erdoğan’ın Siyasi Düşmanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.