Doktorlar iş bıraktı

Gün boyunca yapılan eylemlere Stuttgart dışından da katılım olduğu, Almanya’nın değişik şehirlerinden 3 binin üzerinde doktorun hakları için mücadele edecekleri mesajını verdiği bildirildi. Doktorlar, haftalık çalışma süresinin 42 saate çıkarılmasını, Noel ve tatil parasının kesilmesini ve genç doktorların ücretlerinin yüzde 15 azaltılmasını engellemek için Ağustos ayının başından itibaren değişik şehirlerde eylemler yapıyorlar.

Hastane Doktorları Birliği Marburger Bund Başkanı Frank Ulrich Montgomery, politikacıların son on yıldır doktorlara ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi sözü verdiklerini ancak iyileştirme yerine kötüleşmenin vuku bulduğunu söyledi.

Doktorların reel maaşlarının yüzde 7,5 düştüğünü belirten Montgomery, amacın vatandaşın sağlığını tehlikeye sokmak değil, doktorların sorunlarına dikkat çekmek olduğunu kaydetti.

Bu arada Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Günther Oettinger, doktor eylemlerinin sorumsuzluk örneği olduğunu belirterek, sendikalardan, TİS’ler başlayıncaya kadar eylem yapmamaları için doktorları ikna etmesini istedi.

1113960cookie-checkDoktorlar iş bıraktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.