DT’de perdeler buruk açılıyor

ADT’de Tayfun Eraslan’ın istifasıyla boşalan müdürlük görevine getirilen Bahadır Özyurt, ”Tiyatroda son günlerde yaşanan olaylardan meydana gelen herhangi bir repertuar değişikliğimiz yok. Devlet Tiyatroları’nın 2005 için taahhüt ettiği oyunları sahneleyeceğimiz gibi ilave eserleri de seyirciyle buluşturacağız. Provalarımız hiçbir sorun olmadan devam ediyor” dedi.

Özyurt, yeni sezonun başlamasının ardından Ekim ayı içerisinde Neva Semel’in ”Gözlerin Ardındaki Çocuk”, Eugene Ionescu’nun ”İki Kişilik Hır Gür”, Funda Özşener’in ”Sevgili Hayat”, Tom Topor’un ”Kaçık” ve Nahit Sırrı Örik’in ”Yıldız Olmak Kolay mı” adlı oyunlarının seyirciyle buluşacağını belirtti. 

”Antigone” adlı oyunun çalışmalarının da yeni başladığını anlatan Özyurt, ”Bu eserin kadrosunu yeni oluşturduk. Teknik olarak her şey yolunda giderse bu oyun da Ekim ayı sonuna kadar yetişecektir. Her şeyin bu kadar erkenden taahhüt edilmesi kolay olmuyor, 45 kişilik bir oyun. Umarım düşündüğümüz gibi Ekim’de perde açar” dedi.

Geçen sezonlarda seyirciden ilgi gören çok sayıda oyunun bu sezonda da izleyici karşısına çıkacağını belirten Özyurt, ”Sığıntı”, ”Sen de Gitme Triyandafilis”, ”Atları da Vururlar”, ”Aşk Evlerden Uzak”, ”Sevda Dolu Bir Yaz”, ”21.15 Treni”, ”Ramazanla Cülide”, ”Karımla Evleniyorum”, ”Altona Mahpusları”, ”Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım”, ”Ölümden Kaçış Yok”, ”Ferhat ile Şirin” gibi oyunların yeni sezonda da sunulacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER

Sanatçılar’dan bakana sert mesaj

‘Sanatta siyasi müdahaleye hayır…

Uykucu bakana tepki büyüyor

Uyuyan bakana sanatçılardan eleştiri…

Tiyatroyu dağıtan bakandan savunma…

Uyumadığı zaman deprem yaratıyor…

1113650cookie-checkDT’de perdeler buruk açılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.