E-posta koydu, suikasttan yargılanacak

FBI’ın Purdue Üniversitesi’nde internet üzerinden gizli kovalamacası sonlandı.

Vikram Buddhi adlı Purdue Üniversitesi’nin doktora programında okuyan Hint asıllı öğrenci internet üzerinden günlük-blog sayfalarında Başkan George Bush, yardımcısı Dick Cheney ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’i ölümle tehdit etmek suçlarından tutuklandı. Buddhi, geçtiğimiz Aralık ayı ile, Ocak ayında iki kez Yahoo sayfalarında yer alan mesajında, ölüm tehditlerinin yanı sıra, başta Laura Bush olmak üzere Amerikan liderlerinin eşlerini kaçırıp tecavüz edeceği şeklinde tehditlerde bulunmuş olduğu, FBI tarafından doğrulandı.

1996’dan beri geçici öğrenci vizesiyle ABD’de  bulunan Buddhi’nin tutuklanmasının ardından, Indiana Eyaleti’ndeki Purdue Üniversitesi yönetimi de uzaklaştırma kararı için disiplin kurallarını uygulamaya başladı.

Vikram Buddhi, http://finance.yahoo.com adresindeki blog sayfasına, yanıltıcı kimlik bilgileri koyarak, tehdit mesajlarını yayınlamıştı. Günde 3 milyon civarında internet kullanıcısı tarafından göz atılan bu sayfalarda, Hint öğrencinin ayrıca ABD’ye ve Anglo-Sakson dünyasına yönelik terör saldırılarına arka çıkan sözleri yer almıştı. FBI’ın sayfaları takibe aldığını anlamış olan Hintli öğrenci sonradan bu mesajların ardını kesti.

FBI’ın Purdue bilgisayar sisteminde o zamandan beri gizli süren kovalamacası sonunda, bu mesajların gerçek sahibi geçen hafta belirlenmiş, federal güvenlik ekipleri öğrenciyi göz altına almıştı. İlk sorgulama ve laboratuar saptamalarından, Vikram Buddhi’nin akıl ve ruh sağlığı sorunu olmadığı, ayrıca öğrencinin bir terör örgütüyle herhangi bağının bulunmadığı belirlendi. Buddhi’nin kişisel kızgınlık nedeniyle gönderdiği mesajlar yüzünden 5 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasıyla federal mahkemede yargılanacağı duyuruldu.

1127010cookie-checkE-posta koydu, suikasttan yargılanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.