Eşcinsellerin haklarını koruyan yasa teklifine ret

Kararı “utanç” verici bir gösteri” olarak niteleyen Eşcinseller Derneği 21 ekim’de Meclis önünde bir barışçı bir gösteri düzenleyecek.

İtalya’da mecliste yapılan oylamada eşcinsellerin haklarını koruyan ve eşcinselleri hedef alan ayrımcılığın önünü kesen yasa teklifi, çoğunluk ve Hıristiyan Demokrat Birliği (UDC) partisi milletvekillerinin oyları ile sınıfta bırakıldı.

Muhalefetteki Demokrat Parti milletvekili Binetti’nin hükümetteki sağ partilerin milletvekilleriyle birlikte davranarak karşı ay kullanması parti içinde krize neden olurken, PD başkanı Dario Franceschini, Binetti’nin partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

“285 HAYIR, 222 EVET”

Eşcinsellerin haklarını gözeten ve “Concia yasası olarak tanınan taslak yasa için yapılan oylamada 285 milletvekili red , 222 milletvekili evet oyu kullandı, 13 milletvekili ise çekimser kaldı. Sınıfta bırakılan teklif yasa, İtalya’da hükümet ile muhalefet arasında tartışmaya neden olurken, Demokrat Parti içinde de derin bir çatlak oluşturdu.

İtalyan Eşcinseller Derneği Arcigay, gitgide artan ve eşcinselleri hedef alan saldırılara dikkat çekerek mecliste yapılan oylamayı “utanç verici bir gösteri” olarak niteledi. Dernek, Hıristiyan Demokrat Birliği partisi milletvekillerinin eşcinselleri ensest ilişiki kuranlar ve pedofili hastalarıyla aynı kefeye koyduğunu vurgulayarak 21 Ekim’de “We Have a Dream” adı altında Meclis önünde bir gösteri düzenleyeceklerini açıkladı.

Dernek protesto için gelecek olanlara bir mum ve barış bayrağı getirmeleri çağrısında bulundu

Önümüzdeki günlerde okullarda burka ve nicap kullanımının yasaklanması yönünde bir teklif vermeye hazırlanan Eşit Fırsatlar Bakanı Mara Çarfagna işe, eşcinselleri hedef alan saldırıların önünü kesecek yeni bir yasa teklifini parlamentoya sunacağını duyurdu.

BM’DEN İTALYA’YA TEPKİ

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği İtalya’da parlamentonun eşcinsellerin haklarını güvence altına alan yaşayı sınıfta bırakmasına tepki göstererek, “Bu karar geriye atılmış bir adim” yorumunda bulundu. BM İnsan Hakları sorumlusu Navi Pillay yaptığı açıklamada “Eşcinsellık ve eşcinseller ne yazık ki bazı ülkelerde ayrımcılığa ve şiddete uğruyor. Bunu dikkate alarak eşcinsellerin haklarını güvence altına almak çok önemli” dedi.

Pillay ayrıca Berlusconi hükümetinin izlediği göçmen politikasını da eleştirerek, kaçak göçmenliğin suç kabul edilmesini ve çok sayıda göçmenin ülkelerine geri gönderilmesini kabul etmediklerini açıkladı. Bu gelişmeleri dikkatle izlediklerini anlatan BM komiseri İtalya’da göçmen yasası konusunda değişiklik yapmayı isteyebileceklerini de vurguladı.

1497010cookie-checkEşcinsellerin haklarını koruyan yasa teklifine ret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.