Eşi ve çocukları Cezayir’de

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Kaddafi’nin yakınlarının, Libya’yı dün sabah saatlerinde terk ettiklerini açıkladı.

Cezayir’in Birleşmiş Milletler temsilcisi, Kaddafi’nin ailesinin insancıl hukuk temel alınarak kabul edildiklerini söyledi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı, Kaddafi’nin eşiyle üç çocuğunun Cezayir kaçtıkları bilgisinin, BM ile Libya isyan gücü yetkililerine aktarıldığını da kaydetti.

Libya ile uzun bir sınıra sahip olan Cezayir, Libyalı isyancıları tanımış değil.

İsyancılar Kaddafi’yi arıyorBu arada, Libyalı isyancıların Kaddafi’ye bağlı güçlerin direnişini kırıp, Albay’ın doğduğu kent olan Sirte’ye girmek için güç topladıkları bildiriliyor.

Albay Kaddafi’nin nerede olduğu ise bilinmiyor.

Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil ise NATO ve diğer müttefiklerinden ‘zorba’ olarak adlandırdığı Kaddafi’ye karşı koruma istedi.

BBC’nin Libya’nın doğusundaki Bingazi kentinde bulunan muhabiri Jon Leyne, Albay Kaddafi’nin ailesinin Cezayir’e gitmekte olduğu haberlerinin bundan iki gün önce, isyancıların karargâhından duyurulduğunu aktarıyor.

Kaddafi taraftarlarının elindeki Sirte’ye doğru ilerlemeyi sürdüren isyancılar, son olarak Nufeyla kasabasını ele geçirdi.

Libya’daki isyancı güçler Kaddafi yanlısı güçlerin direnişini kırmak için çeşitli noktalarda mücadeleye devam ediyorlar.

İsyancılar Sirte’de kan dökülmesini önlemek için aşiretlerin ileri gelenleriyle görüşmeler yaptıklarını ancak henüz sonuç alamadıklarını belirtiyor.

BBC

1307740cookie-checkEşi ve çocukları Cezayir’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.