Ekonomist Selçuk Geçer’den dolar tahmini

Ukrayna’daki krizin bölgeye ve Türkiye’ye ciddi bir etki oluşturacağını belirten ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuru için tahminde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin küresel piyasalardan enerji fiyatlarına ve uluslararası yaptırımlara kadar geniş çapta ekonomik sarsıntılara gebe olacağı görülüyor. Uzmanlar, halihazırda baskı altında olan Türkiye ekonomisinin bu krizden tüm yönleriyle olumsuz etkilenebileceği görüşünde.

Ekonomist Selçuk Geçer, krizin derinleşmesi halinde Türkiye’de, enflasyonun, akaryakıt ve döviz fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti.

’18 LİRAYI DA AŞABİLİR’
14 lira hattının kırılmasının 15 lirayı tetikleyeceğini söyleyen Geçer, ardından dolar kurunun 16, 17 ve 18’i bulabileceğini ifade etti. Doların 18 liraya çıktığı takdirde düşmeyeceğini de belirterek “Hatta 18 lirayı da aşabilir” dedi.

Geçer, AKP’nin cari açığı ve ödemeler dengesindeki problemleri turist gelirleri ile kapatmayı planladığını ifade ederek, turizmden 30 milyar dolar beklendiğini ancak bu planın bozulduğunu anlattı:

‘UKRAYNA VE RUSYA’DAN TURİST AKINI KESKİN ŞEKİLDE AZALACAK’
“Ukrayna krizi turizmi ciddi biçimde etkileyecek. Ukrayna ve Rusya’dan turist akını keskin şekilde azalacak. Bu ülkelerden 7 milyon turist geliyordu. Bu da 15 milyar dolar para demekti. Avrupa ülkelerinde de iptaller olabilir, Bu da azalmalara neden olabilir. Yani neredeyse 30 milyar dolarlık beklenti yerine sadece 7 milyar dolar gibi bir para gelecek.”

2587400cookie-checkEkonomist Selçuk Geçer’den dolar tahmini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.