EmobileAD ile‘’Tıkla Kazan, Kazandıkça Kullan’’

-Reklam sektöründeyken yazılım işine geçtiniz. Reklam sektöründe neler yaptınız?

12 yaşında başlamış olduğum Reklam Ajansı’nda 15 yaşında Karadeniz’de ilk Radyo ve Televizyonu kurdum. 1994 yılında İstanbul’a gelerek tekrar Reklam sektörüne girerek reklam gazetesi yayınlamaya başladım. Daha sonra aileden kaynaklı müzik sektöründe Yapımcılık ve Organizasyon işleri yapmaya başladım. İTÜ Fest Avşa Güzellik Yarışması, Çanakkale Troia Festivali, Çay Festivali, Fındık Festivali gibi birçok önemli festival düzenledim. 2005 yılında 8 yatırımcı ortakla beraber Otto Reklam Prodüksiyon ve Bilişim A.Ş. ‘yi kurduk.

-Yazılım sektörü farklı bir sektör. Geçiş sebebiniz nedir?

Music and Clipbox adlı kiokslarla Cafe ve Üniversitelere kurulum yaparak, kapalı devre Müzik Kanalı yayını yapmaya başladık. Müzik arası reklamlar yayınlayıp, kendi kanalımızı kendimiz oluşturmuştuk. Müşteri istediği müziği ve klibi seçip dinleyebiliyor, klibin altına istediği mesajı yazabiliyor, dilerse telefonuna aktarabiliyordu. İlk, yazılımla tanışmamız Music and Clipbox Projesiyle oldu. Çok büyük ödeme yaptığımız bu proje bizim için bir dönüm noktası oldu. Geleceğin yazılım ve internet sektöründe olduğunu fark ettiğim an oldu. Bence internet Allah’ın kullar için, eşitliği sağlamak için vermiş olduğu bir şans. 2009 yılında tam olarak yazılım sektöründe çalışmaya başladık. 2009 yılında yeni trend olan fırsat siteleri dünyasında bizde yerimizi aldık. Daha sonra alışveriş sitesi hizmeti vermeye başladık. EXPPRESSalısveris.com adlı alışveriş sitemiz kurulduğunda ilk satmış olduğumuz ürün pırlanta yüzüktü. Otto Grup olarak üyelerimize, güvenmiş olanların güvenlerine layık olmaya çalışıyorduk. 2013 yılında Alışveriş sitemizi kapatarak tamamıyla Yazılım sektöründe proje üretmeye, bir fikir ve proje atölyesi gibi çalışmaya başladık. Çünkü bizim işimiz proje üretmekti. Birçok önemli projeler ürettik. 2014 yılında bu projeleri yavaş yavaş kullanıma sunmaya başladık. EmobileAD 2011 yılında düşündüğüm küçük bir fikirdi. 2012 yılında proje oldu. 2013 yılında proje tamamlandı. 2014 yılında kullanıcılarımızın hizmetine sunuldu.

-EmobileAD iddaalı bir uygulama. Dünya’da belki de ilk kez uygulanan bir reklam ve pazarlama sistemi diyebilir miyiz?

Kesinlikle diyebiliriz. EmobileAD dünyada olmayan bir uygulama, Global bir uygulama, her ülkede kullanılabilecek yeni bir reklam mecrası. Biz buna Active Mobile Media diyoruz. Gelecek mobil sektöründe, birçok sektörde geride kaldık, yetişemedik ama mobil uygulama’da yetiştik. Rakiplerimizi yakından takip ediyoruz. Her an ülkemizde ve dünya da farkedilebilecek konuma gelebiliriz.

-EmobileAD de tam olarak ne var?

Telefonlarına EmobileAD’yi yükleyenler, her konuşma sonrasında ekranlarına gelen reklamı tıkladıklarında 1 GB internet paketi, konser bileti sinema bileti ve reklam veren firmaların anlık hediyelerine sahip oluyor.

-Yani sizin uygulamada reklam veren değil reklamı izleyen kazanıyor?

Evet evet tam olarak söylediğiniz gibi… Bu projede sayesinde dünyada ilk defa reklam gören ve izleyen kazanç elde edebilecek. Kullanıcı, telefonuna gelen reklamları tıkladıkça AD puan kazanarak, biriktirmiş olduğu puanlarla İnternet paketi, sinema ve konser bileti, tatil, indirimli hediye çeki, fırsat kuponu gibi kampanyalardan faydalanabilecek. Reklam tıkladıkça puan kazanacak, kazandığı puanları dilediğinde harcayabilecektir. Tıkla kazan, kazandıkça kullan diyebiliriz..

-Reklam almak konusunda nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?

Ajanslarla ve direkt olarak müşterilerle çalışmalar yapıyoruz. Kısaca açmak gerekirse EmobileAD reklam veren için hedef kitlesini ve lokasyonunu seçerek, gereksiz reklam harcaması yapmadan, nokta atışı yapan dediğimiz bir Reklam mecrasıdır. Fiyatlarımız A7 Insört (Broşür) fiyatındadır. Çevre kirliliği olmayan mobil kullanıcılarının yanından hiç ayırmadığı telefonlarına direkt reklam gönderebiliyoruz.

EmobileAD kullanıcı üyelerine özel kampayalar ve indirimler sağlayacak mı?

İlerleyen süreçlerde sadece EmobileAD kullanıcılarına özel indirimler özel kampanyalar ve özel fırsatlar sunacağız. Bazı kampanyalardan ve indirimlerden sadece EmobileAD kullanıcıları faydalanabilecek.

-Hedef kitleniz doğal olarak gençler olacak gibi gözüküyor. Her yaşa hitap etmeyi düşünüyor musunuz?

Hedef kitlemiz lise ve üniversite gençliği (15-27 yaş). Bizim bütün uygulamalarımız gençlik için düşünülmüş uygulamalar olacak. Çünkü marka alışkanlığı ve marka bağımlılığı genç yaşlarda oluşuyor. Ülkemiz de genç nüfus çoğunlukta. Hedef kitlesi gençlik olan markalar için doğru adres olduğumuza inanıyoruz. Kullanıcılarımızın arasında yaşlılarda var. Bu uygulamanın amacı sadece puan kazanıp, internet kazanmak değil. Kampanyalardan, indirimlerden faydalanmak olduğu için herkese hitap ediyoruz.

-Operatörler artık cep paketlerine İnternet hizmeti de vermeye başladılar. Bu anlamda inernet ihtiyacı eskisi kadar fazla değil. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Evet operatörler internet paketi veriyor, biz sadece internet paketi vermiyoruz. Sinema bileti, konser bileti, indirim kuponu, hediye çeki vs. gibi kampanyalardan da kullanıcı üyelerimizi faydalandırıyoruz.

-EmobileAD nasıl ve nerelerden indirilebilir?

EmobileAD, Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilir. Hemen kazanmaya başlayabilirsiniz.

-Bu konuda rakipleriniz kimler ya da neler?

Bu konuda rakiplerimiz şimdilik yok. Buna benzer uygulamalar sadece kontör veriyor veya kampanyalardan haberdar ediyor. Biz EmobileAD olarak Kullanıcı Üyelerimizin biriktirmiş oldukları puanlar kadar sistemdeki kampanyalardan ücretsiz alışveriş yapmalarını sağlıyoruz.

-Programın virüs anlamında güvenliği yazılım sırasında mı sağlanıyor?

Projemizin virüs anlamında güvenliği sağlanmıştır.

-Başka yazılımlar da düşünüyor musunuz? Yoksa bu sektörde bir tek uygulamayla mı kalacaksınız?

Evet başka projelerimiz de var. 2015 yılının bizim yılımız olacağını düşünüyoruz. Ülkemizde ve dünya da ses getirecek yeni mobil uygulamalar yakında
kullanıcılarıyla buluşacak.

-Akıllı telefonlara artık pek çok uygulama indiriliyor. Birçoğunu kullanmıyoruz, haberimiz bile olmuyor ya da ihtiyaç bile duymuyoruz. Bu uygulamaların arasından nasıl sıyrılacaksınız, farkedileceksiniz?

Evet birçok uygulama var, aralarından sıyrılmamak veya aralarında kaybolmak gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Çünkü biz başarı odaklı çalışıyor, projelerimizi ihtiyaçlara göre şekillendiriyoruz. Bizim yaptığımız uygulamaların her biri insanların ihtiyaç duyacağı veya kazanım sağlayacağı projelerdir. O nedenle bizim amacımız kendimizi sadece duyurmak ve anlatmak, onuda Pr’la çözebileceğimize inanıyoruz. İnsanların sizi bilmesi aslında çokta önemli değil. Sizin uygulamanızı kullanması önemli olan. Birçok uygulamanın markası biliniyor ama kullanıcı sayısı beklenenden çok az. Facebook ve Google hiç reklam vermediği halde herkes tarafından biliniyor. Whatsapp keza öyle. Birçok uygulama sayabiliriz. Bizde uygulamalarımıza inanıyoruz. Birgün herkesin telefonunda bizim uygulamalarımızdan birtanesinin olacağına inanıyoruz.

-Cep telefonu uygulamalarında herhangi bir tehlike var mı? Genellikle herkesin çekindiği bir durumdur bu. Örneğin, bir ara CIA adlı uygulamayı indirdiğinizde rehberinizi kendi veri tabanına kopyalıyor diye bir söylenti vardı. Whatsapp, Viber, Message, WeChat, Line gibi uygulamalar içinde söylendi. Bu tarz tehlikeler var mı?

Her uygulamayı indirirken sizden onay alıyor. Fakat CIA programı zaten sizin rehberiniz sayesinde aranan kişinin kim olduğunu tespit edebiliyor. Arayan ya da aranan kişi herhangi bir kişinin rehberinde ne diye kayıt olmuşsa CIA programında öyle çıkıyor. Çok basit ama zekice düşünülmüş ihtiyaç duyulan bir program, çokta kullanıcısı olan bir uygulama.

736830cookie-checkEmobileAD ile‘’Tıkla Kazan, Kazandıkça Kullan’’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.