Erbakan “İsrail’e gemi” belgesini paylaştı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından AKP hükümetinin İsrail ile ticarete devam ettiğini gösteren belgeyi paylaştı ve “bu büyük vebalden bir an önce kurtulun” çağrısında bulundu.
Play Video

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP hükümetinin İsrail ile ticarete devam ettiğini gösteren belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı ve “bu büyük vebalden bir an önce kurtulun” çağrısında bulundu.

Yerel seçim çalışmalarında ekonomik sorunların yanı sıra hükümetin İsrail politikalarını da eleştiren Erbakan, seçim sonrası başarılı bir sonuç elde etmişti. Yurttaşlara AKP’nin İsrail ile ticarete devam ettiğini göstermek için yeni bir paylaşım yapan Erbakan, gazeteci Metin Cihan’ın bir haberine ait belgeyi kullanarak bu iddiayı destekledi.

Gazeteci Metin Cihan’ın ortaya çıkardığı belgeye göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) şirketi Eti Maden İşletmeleri, İsrail ordusuna hizmet veren bir şirkete bor madeni göndermişti. Bu bilgiyi paylaşan Cihan, Twitter’da Türkiye’nin İsrail’le doğrudan ticaret yaptığını gösteren bir belgeye de yer vermişti.

Fatih Erbakan, bu belgeyi paylaşarak “Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail’e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı” ifadelerini kullanarak yetkililere çağrıda bulundu. Erbakan, bu ticaretin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı ve “BU BÜYÜK VEBALDEN BİR AN ÖNCE KURTULUN!” dedi.

 

2768560cookie-checkErbakan “İsrail’e gemi” belgesini paylaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.