‘Reis’i Yedirmeyiz’ diyen köyden AKP’ye tek oy çıkmadı

Erzurum’un Cennetpınar köyü, seçimi boykot etti. Daha önceki tüm seçimlerde AKP’ye oy veren köylüler, birlikte hareket etti, fire vermedi. Yalnızca muhtarlık için üç oy kullanıldı.

Erdoğan’ın kibir diyerek teşhis koyduğu seçim yenilgisinin nedenine mikro bir örnek, Erzurum’un Cennetpınar köyünde yaşandı.

Erzurum’da her seçimde AKP’ye oy veren ve ‘Reisi yedirmeyiz’ diyen köy, seçimlerde AKP’yi boykot ederek sandığa gitmedi. Köyde sadece muhtar için üç oy kullanıldı.

T24’ten Candan Yıldız‘ın yazısınına göre,47 oyu olan köyün derdi, AKP’li büyükşehir belediyesinin derdini dinlememesiydi.

Cennetpınarı köylülerinin, en az 10 yıldır köyün içme suyu sorununun çözülmesini beklediğini yazan Candan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Zira kışın içme suyu sorunu olmayan köy, yazın nüfusun artmasıyla susuzluk sorunu çekiyor. Köylüler, su kaynakları zengin yan köylerden şebeke ile köye içme suyu getirilmesini talep ediyor. Çalmadık kapı bırakmamışlar. İlçe belediyesi ile büyükşehirle hatta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenle’de görüşmüşler.

FİRE VERMEDEN SANDIĞA GİTMEDİLER

31 Mart seçim öncesi “Çözeceğiz” vaadi bardağı taşıran son damla olmuş. Cennetpınarı Bilim ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde köylüler nüfusunun azlığı nedeniyle siyasi güçlerinin zayıf olduğunu düşünerek seçimleri “boykot” etme kararını tartışmaya başlıyorlar. Seçim günü geldiğinde hiç fire vermeden sandığa gitmiyorlar.

Köyden üç oy çıkıyor o da sandık kurulu görevlilerinin oyları. Bir de muhtara üç oy çıkıyor. Silahların kullanıldığını düşünürsek köylüler akıllı davranıyor ve “boykot” kararını bozacak bir rekabete girmemek için mevcut muhtar dışında başka bir muhtar adayı da çıkarmıyor.

‘REİSİ YEDİRMEYİZ’ DİYEN KÖYE CEPHE ALMAYI BAŞARDILAR

Cennetpınarı Köy Derneği Başkanı Mücahit Çimen bu kararı şöyle yorumladı:

“Reis’i yedirmeyiz diyen bir köyün bile kendilerine cephe almasını başardılar. Cennetpınarı köylüleri var oluşuna dair bir emare göstermek istedi. Sağında ve solundaki köylere yapılan hizmeti görünce isyan etti. Örneğin Evyap Grubu’nun Mehmet Sekmen’le Kartal Belediye Başkanlığı’ndan bu yana ilişkisi var. Neden onların köyüne su hizmeti götürülüyor ve 12 kilometrelik şebekenin 10 kilometresi bizim köyden geçmesine rağmen, bizim köye yeni su kaynağı getirilmiyor?”

2768580cookie-check‘Reis’i Yedirmeyiz’ diyen köyden AKP’ye tek oy çıkmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.