Erdal Eren, Londra’da anıldı: “Ceset haline gelen kapitalizmi mezara koyacağız”

Erdal Eren, Londra’da DAY-MER Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği etkinlikle anıldı. Etkinlikte konuşan Aydın Çubukçu “Kapitalizm bir ceset haline gelmiştir. Onu mezara koymak bizlere düşecek” dedi.

Erdal Eren, idamının 41. yılında, Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) Gençlik Komisyonu tarafından organize edilen etkinlikle Londra’da da anıldı.

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan DAY-MER Gençlik Komisyonu üyeleri İlsu Çiçek ve Elina Canbolat, 41 yıl önce katledilen Erdal’ı hâlâ Londra’da andıklarını ve Erdal’ın bıraktığı mücadele bayrağını daha da yükselteceklerini söylediler.

“KAPİTALİZM ARTIK BİR CESET HALİNDEDİR, ONU BİZ MEZARA KOYACAĞIZ”
DAY-MER Şiir Grubu ve Canan Sağır’ın da sahne aldığı anmada konuşan Yazar Aydın Çubukçu, Erdal’ın yazdığı mektup ve haykırdığı sloganlarla çok yetenekli ve kararlı bir genç olduğunu söyledi.

Çubukçu, “12 Eylül faşist cuntası birçok kişiyi katletti, içlerinden bir genç çok farklıydı. Darağacının altında dimdik durarak haykıran Erdal, zalimlere karşı onları mahkum ederek ölüme gitti ve tarihe adını yazdı. Denizlerden aldığı bayrakla daha ileriye gitmişti. Sonunda kokuşmuş rejim olan kapitalizmin yok olacağı ortadadır. Kapitalizm bir ceset haline gelmiştir. Onu mezara koymak bizlere, işçi ve emekçilere ve gençlere düşecek. Bunun yakın olduğuna inanıyorum” dedi. (Londra/EVRENSEL)

2570910cookie-checkErdal Eren, Londra’da anıldı: “Ceset haline gelen kapitalizmi mezara koyacağız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.