Erdoğan D-8 Zirvesi’nde

Bali Uluslararası Kongre Merkezindeki toplantı, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono’nun konuşmasıyla başladı.


Konuşmasına Besmeleyle başlayan Yudhoyono, D-8 ülkeleri arasındaki ilişkilerden bahsetti. Endonezya Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından İran, dönem başkanlığını Endonezya’ya devretti.


Daha sonra liderler D-8 Ticaret Fuarı’nı ziyaret ettiler. Başbakan Erdoğan, fuarda açılan Türk standlarını ziyaret ederken, standlardan birindeki altın takıları ve halıları inceledi.


Halıyı incelerken ”Hereke halısı mı?” diye soran Erdoğan, İhracatı Geliştirme Merkezi’ne (İGEME) ait standı da gezdi. Erdoğan burada kendisine ikram edilen lokumu yedi. Erdoğan, Pakistan’a ait bir şirketin standındaki deri ceketi inceledi ve ”Türk malı mı?” diye sordu, stand görevlisi ise ”Hayır, ama Türk malına benziyor” dedi.


Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, İGEME’ye ait standda bir araya geldiler, resim çektirerek bir süre sohbet ettiler. Endonezya’ya ait, ağırlıklı olarak tekstil ürünlerinin sergilendiği bölümü de gezen Erdoğan, burada çalışan bir kadın tarafından kendisine uzatılan boş tuvale, ismini yazarak imzaladı. Erdoğan, fuar ve sergi alanını gezerken Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından bilgilendirildi.
 

1030200cookie-checkErdoğan D-8 Zirvesi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.