“Erdoğan kendisine baksın”

Avusturya’nın en çok okunan ve en etken gazetelerinden olan Kronen Zeitung’un yazarı Kurt Seinitz Ermeni meselesini köşesinde konu edindi. Gazetenin 27 Ocak 2012 tarihli sayısında Türkiye’nin geçmişiyle hesaplaşmak istemediğini, geçmişiyle hesaplaşmayan ülkenin Avrupa’da yeri olmadığını yazan Kurt Seinitz, “Soykırımı Türkiye’nin kabul etmesi halinde Atatürk’ün de suçlanabileceğini, bunun için de soykırımın ret edildiğini” yazdı.

Yazar Seinitz “Böylesi bir durumda Türkiye kendisine Avrupa’nın dışında aynı düşüncede yeni dostlar bulmak zorunda olacaktır” tespitinde bulunurken, “Türkiye’nin 1915 yılında kurban olduğunu iddia edebilmesi için geçmişi ile hesaplaşması gerekir” dedi.

Yazının devamında Erdoğan’a hitaben “Soykırımı inkara ait yasanın varlığı ‘Düşünceye uygulanan katliam’ değil, kurbanlara saygıdır” dedikten sonra, Erdoğan’ın “Düşünce katliamını” açıklamasına atıf yaparak, “Türkiye’de yüzlerce gazetecinin kendi dönemlerinde tutuklanarak, hapislere tıkılmasını hatırlatırım” dediği görüldü.

FOTOĞRAF: Kurt Seinitz

1535470cookie-check“Erdoğan kendisine baksın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.