Erdoğan Diyarbakır’da…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, sadece açılış için gelmediklerini, Diyarbakırlılarla istişare yapmak istediklerini söyledi. Kürt kelimesini konuşmalarında kullanmamaya özen gösteren cumhurbaşkanı, muhalefete yüklendi.

Partisinin Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuşan Erdoğan “İnsan hakları dernekleri acaba kaç kez Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti?” diye sordu ve “Böyle bir dertleri yok. Ama bunun aksi olsaydı bir gelir bir giderlerdi. Bu kahraman anneleri bir kez daha ziyaret ederek, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu ifade ettiler, bugün de ben ziyaret ederek bu gerçeği ortaya koyacağız” diye konuştu.

Erdoğan “Biz bugün Diyarbakır’a sadece açılış için gelmedik. Diyarbakır’ı dinlemek, istişare etmek, kavlimizi yenilemek için geldik. Sizlerin görüşlerine, değerlendirmelerine büyük önem veriyoruz” dedi.

‘Organize suç örgütlerinden medet umuyorlar’

“Yurt dışı mahreçli planların devreye alındığını görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti

“Son günlerde CHP’li siyasetçilerin hezeyanlarında çok ciddi artış yaşanıyor. Nasıl 17/25 Aralık’ta FETÖ’nün sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de karanlık mecralardan medet ummaya başladılar. Organize suç örgütlerinden medet ummaya başladılar. Kulaklarına ne fısıldanırsa, ajans önlerine ne koyarsa onu söylemeyi siyaset zannediyorlar” diye konuştu.

“CEZAEVİNİ KAPATACAĞIZ”

Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi’nin kapatılacağını ve kültür merkezine dönüştürüleceğini açıkladı.

Diyarbakır ziyareti sırasında konuşan Erdoğan “Geçmişte uzun bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi’ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Adalet Bakanlığımız bu konuyla ilgili gerekli hazırlığı yapıyor” dedi ve ekledi:

“Böylece Diyarbakır’ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.”

2530440cookie-checkErdoğan Diyarbakır’da…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.