Ermeni Konferansı’nda anılar masada

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi’nde dün başlayan ”İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” konulu konferansın 2. günü, ”Anılar ve Tanıklıklar” konulu oturumla başladı.


Oturumda konuşan Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Ahmet Kuyaş konuşmasında, 4 ittihatçının anılarından bahsetti. Dr. Kuyaş, bu anılara göre, o dönem çok ciddi bir katliam olduğunu ve bunun fikir babası olarak da Enver Paşa’nın isminin ortaya çıktığını söyledi. Dr. Kuyaş, katliamlardan sorumlu 3 kişinin de Talat Paşa, Dr. Bahattin Şakir ve Dr. Nazım olduğunu görüşünü dile getirdi.


Eski Sağlık Bakanı Cevdet Aykan da , dünyada farklı parlamentoların bizden farklı şekilde 1915’i yorumlayıp değerlendirdiğine işaret ederek, ”Biz medeni dünyayı ve onları yönetenleri kendimize düşman sayamayız” dedi.


 


Radikal Gazetesi yazarı Doç. Dr. Gündüz Vassaf da ”Saatli Maarif Takvimi’nde Ermeniler” konulu bildirisinde, Ermeni diye bir şey olduğunu 11 yaşında Boston’a eğitim için gittiğinde öğrendiğini, 60 yaşında da Ermeniler’in sadece doğudan değil, diğer bölgelerden de göç ettirildiğini öğrendiğini söyledi.


PROTESTOCULAR MESAİYE GEÇ GELDİ


Konferansın yapıldığı İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere Yerleşkesi önünde toplanan Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup, üniversite binasına yumurta ve domates attı.


Yerleşke önünde toplanarak çeşitli sloganlar atan grup adına bir basın açıklaması yapan BBP İstanbul İl Başkanı Emin Emir, üniversitede ”Taşnak zihniyetinin uzantısı” olarak birtakım ”hokkabazlıklar”ın yaşandığını, kendilerinin ise bu gelişmelere şaşırmadıklarını ve dikkatle takip ettiklerini söyledi.

1024850cookie-checkErmeni Konferansı’nda anılar masada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.