Esti, yağdı, gürledi ama toplantıya gelmedi

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nun (Federasyon) eleştiri üzerine Federasyon’da birlik ve beraberliği sağlamak ve sorunları gidermek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya dernek yöneticileri ile Başkonsolos Yardımcısı Şener Cebeci katıldı.


Basın yoluyla Federasyona ağır ithamlarda bulunan TBCCI Başkanı Remzi Gür toplantıya katılmadı. Federasyon Başkanı Şener Sağlam, Gür’ün ağır ithamlarını yanıtlamayarak, “Eleştiriciler iyi niyetli ve yapıcı olmalıdır. Eleştirilerin yeri de Federasyon toplantıları olmalıdır” demekle yetinmişti.



“TOPLUMSAL AMAÇ İÇİN BİRLİK”


Toplantıda konuşan Sağlam, yeni yönetimin toplumsal amaçla kolları sıvadığını belirterek, “Federasyon dışında kalan diğer dernekleri de çatımızda toplamak için uğraşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yapamayacağımız hiç bir iş yoktur” dedi. Sağlam, Konsey ile yeniden işbirliği sağlayarak milli günleri ortaklaşa kutlayacaklarını da sözlerine ekledi. Dernek yönetim kurulu üyeleri diğer faaliyetler hakkında da kısa bilgilendirmede bulundu.


AT-SEMER BENZETMESİ KIZDIRDI


Toplantıda ayrıca Federasyon üyesi dernek yöneticilerinin yönetime karşı eleştirileri de dinlenildi.


TBCCI adına toplantıya katıldığını söyleyen Hüseyin Aslan da tüzüğün bütün toplumu birleştirici bir biçimde yeniden düzenlenmesini istedi. Aslan, isim vermeden Federasyon çatısındaki bir derneğin geçen yıl Londra’yı ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiğini ve böyle bir dernek ile aynı çatı altında bulunamayacaklarını da dile getirdi.


Şener Sağlam da Aslan’a verdiği yanıtta derneklerin Federasyon dışındaki çalışmalarından sorumlu olamayacaklarını belirtti.


Federasyon üyesi Turkish Forum UK’in Başkanı Hasan Taşlıca, “Semer değişiyor ama at değişmiyor” diyerek Federasyonu “Hasta adam” olarak nitelendirdi.


Taşlıca’nın bu eleştirisi diğer üyelerce yapıcı bulunmazken, eski başkan Nilgün Ergök, “Geçmişte yönetimde olan bu insanlar toplantılara bile katılmıyordu. Bu tür çıkışlarla bu kurum yıpratılamaz” diye yanıtladı…


Başkonsolos Yardımcısı Cebeci de son olarak konuşarak Federasyon çatısındaki dernekleri birlik ve beraberliğe çağırdı.


Sorunların üstesinden uzlaşı kültürüyle gelinebileceğini belirterek sakin olunmasını öğütleyen Cebeci, Başkonsolosluk olarak görev sınırları içinde ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını iletti.


TEK FOTOĞRAF: Remzi Gür,
TOPLU FOTOĞRAF: (Sol başta) Başkonsolos Yardımcısı Şener Cebeci ve (sağ başta) Federasyon Başkanı Şener Sağlam…

790820cookie-checkEsti, yağdı, gürledi ama toplantıya gelmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.