Konsey’in yeni başkanı Akmen Ali Sıtkı

21 Kıbrıslı Türk derneği çatısında toplayan Konsey’in  Yıllık Olağan Genel Kurulu geçen pazar günü Hornsey Atatürk Okulu’nda yapıldı. İstiklal Marşı ile başlayan Kurul’un başkanlığını Dr. Özkan Hıfzı yaptı. Hıfzı, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler olarak her zaman Kıbrıs’taki haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.


Görevini tamamlayan eski başkan Ali Ratip Doğruer de yaptığı konuşmada 4 yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlattı. Doğruer, Konsey’in Brüksel’deki Kıbrıs kulisini de başarılı çalışma olarak değerlendirdi.


Faaliyet ve Mali Rapor’lar aklandıktan sonra 56 delegenin oy kullandığı başkanlık seçimlerine gidildi. Adaylardan Ali Akmen Sıtkı 42 oy alarak başkan seçilirken Ahmet Osam 14 oyda kaldı.


“BAZEN ÖFKELİ OLABİLİYORUM”


Sert çıkışlarıyla da tanınan Sıtkı yaptığı ilk konuşmada Londra’nın Kuzey ve Güney’inde yaşayan Kıbrıslı Türkler arasındaki kopukluğu gidereceğini söyledi.


Sıtkı şöyle konuştu:


Çeketlerimizi çıkartıp, kollarımızı sıyırıp öyle çalışmak zorundayız. Bazen öfkeli olabiliyorum ama bunu kontrol altına da almaya çalışıyorum. Eğer birlikte çalışırsak öfkelenmeye de gerek kalmayacak” dedi.


FOTOĞRAF: Delegeler ve yeni başkan Akmen Ali Sıtkı


AÇIK GAZETE: Kıbrıs’a dönme planları yapan eski başkan Ali Ratip Doğruer’e basın ile yakın ilişkisinden dolayı teşekkür eder, Kıbrıs’taki yaşamında mutluluklar dileriz.

790810cookie-checkKonsey’in yeni başkanı Akmen Ali Sıtkı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.