Ev’leniyoruz…

“Londra Ögretmen Evi” artık hayal olmaktan çıkıyor.


Eğitimcilerin de bir evi, kendilerine ait bir yuvası olmalı diyorduk başından beri. Ama bu arada boş durmadık. Yerimiz, yurdumuz yokken de aşağıdaki projelere imza attık:


– Öğretmenliğe Giriş Yolları (Routes Into Teaching adıyla dört ay süren bir kurs);
– Okul Sonrası Eğitim (20 hafta boyunca Grazebrook İlkokulunda);
– Web sitemiz  (http://www.edforum.org.uk/);
– Çocuklara kitap okumayı sevdirmeye yönelik Kitap Kurdu projemiz (12 hafta boyunca Princess May İlkokulunda);
– GCSE Türkçe kitabımız ve Eğitimciler Forumu’nun tanıtım toplantısı;
– Egitimciler Forumu şemsiyesi altında Pangea tarafindan 5 okulda gösterilen Karagöz oyunu;
– Değişik gazetelerde  yayınlanan eğitime yönelik bilgilendirici makaleler…


Bunların dışında Türkçe destekli GCSE Matematik kursumuz (City and Islington College ile birlikte) devam ediyor.


Kitap Kurdu projesi yakında başka bir okulda yeniden uygulanacak.


Görüşlerimizi, haberlerimizi düzenli bir şekilde iletebileceğimiz bir bülten çıkarmak için kolları sıvadık.


Hackney’de yaşayan ailelerin, başta ilkokul sonrası okul seçimi olmak üzere, eğitimle ilgili birçok sorusunu yanıtlayacağımız Info-Pack’ımızı da Öğretmen Evi’mizin  açılışına (Ocak ayı) yetiştirme gayretindeyiz.


Bunları neden yazıyorum?


Bütün bu işlerin arkasında bir avuç eğitimci arkadaşın teri, çabası var. Bugüne kadar bir of demedi arkadaşlar. Tam tersine; bireyciligin, bencilligin moda olduğu günlere inat gönüllü olmanın,  kollektif olmanın, az lafla çok iş başarmanin mutluluğunu yaşıyor; özverili bir uğraşı yürütürken  kurulan dostlukların keyfini sürüyorüz.


Ama sayımız neden bu kadar az diye de sormadan geçemiyoruz. Biliyoruz ki; şu ya da bu nedenle dışımızda olan, ya da bizden hiç haberi olmayan birçok değer, yetenek var. Biraraya geldiğimizde; gücümüzü, olanaklarımızı  birleştirdiğimizde, sefalet sözcüğünün açıklamaya yetmediği, göçmen çocukların eğitim sorunlarını  çözme yolunda çok daha güçlü adımlar atabileceğiz. Öyleyse ne duruyoruz, neyi bekliyoruz?


Bir tuğla da siz koymak istemez misiniz?


Evlilikle birlikte sorumluluklar artar. Daha önce düşünmek, dikkate almak zorunda olmadığın birçok şey gelip ayaklarına dolanır. Biz de ev’lenirken, Londra Öğretmen Evi’ni açmaya soyunurken, bütün bunların bilincindeyiz. Çok kısıtlı bir bütçeyle, çok kolay olmayan bir işe giriştiğimizin farkındayız. Ama nikahta keramet olduğuna dair bir inanış da vardır halkımızda. Evlenenlere yardım ellerinin uzatılacagına ilişkindir bu inanç. Ve boş bir saplantı da değildir. Kültürümüzün soylu yanlarından biri olarak süregelmiştir imece ruhu. Ne evlenip yeni bir yaşama adım atan, ne de yaşamını yitiren yalnız bırakılmaz bizde. Biz Eğitimciler de yalnız olmadığımıza inanmak istiyoruz.


60 WINDUS ROAD N16 adresindeki evimizin tamiratını başlattık. Ellerinde inşaat malzemesi olan, benim birşeyim yok ama emeğimle katkıda bulunmak istiyorum diyen, ya da şuna da gereksinmeniz olur mu diye sormak isteyen, gönüllülük temelinde  koordinatörlüğümüzü üstlenen Ali Kalkan’a (07912549305) başvurabilir. Ya da Resul Usta’ya bir telefon açıp (07852992878) şantiyeye uğrayabilir.


Ayrıca yukarda bahsettiğim Info-Pack için önerisi olanlar, katkıda bulunmak isteyenler [email protected] ye yazabilirler ya da Ali Kalkan’ı arayabilirler.


_________


* Eğitimciler Forumu adına


(1) CUMACILAR: Eğitime katkı en hayırlı ibadettir diyerek Cuma günlerini Eğitimciler Forumuna ayıran aktif (ve de en hayırlı) üyelerimiz.


(2) Yersiz, yurtsuz dolaşırken Hackney Refugee Forum’un kapılarını ve tüm olanaklarını ardına kadar Eğitimciler Forumu’na açan ve her zaman yanımızda olan Ali Rıza Aksoy’a  yeniden teşekkürler…


 

712390cookie-checkEv’leniyoruz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.