Federasyon’dan Cumhuriyetin 99. yılı kutlaması

Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA – İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenlediği baloyla kutladı.

Londra’nın kuzeyinde Grand Place’de düzenlenen geceye Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan özel nedenden dolayı katılamasa da kutlama mesajı gönderdi.

Geceye tiyatro sanatçısı Melissa Kenter, korona virüsü nedeniyle katılamadı. Gecenin sunumunu Melek Yalçın üstlendi. KKTC Londra Temsilcisini KKTC Müsteşarı Tahir Tahir, temsil etti.

ŞÜKRAN VE SAYGILAR SUNDU

İTDF ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün burada, 99 yıl önce kurduğumuz ve Ata’mızın ‘en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyeti’mizin, 1923 yılındaki kuruluş felsefesini yeniden ulusca yaratacağımıza olan inancımız ve kararlılığımızla, coşkuyla kutlamak için bulunuyoruz. Cumhuriyet halk iradesi demektir. Türk milleti Milli Mücadele sırasında çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle özgürlüğü için birleşmiş, halkın iradesinin ve gücünün anlamını tüm zorluklara rağmen dünyaya göstermiştir. Çağdaş, laik ve demokratik, bilim ve akıl yolunu, hak hukuk ve adalet yolunu, eşitliği ve insanlık yolunu savunan Cumhuriyet, Türk milletine pırıl pırıl bir özgürlük ve kalkınma yolu açmıştır. Yurdumuz için, bizler için bu aydınlık geleceği hedefleyen büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşuna emeği geçen kadın, erkek, çocuk tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize, gazilerimize sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum.”

MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDI
Balonun onur konuklarından Emekli Amiral, Araştırmacı Yazar ve Siyasi Analist Türker Ertürk de şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 99. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, devrim arkadaşlarını ve Milli Mücadeleye katkıda bulunan halkımızı minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet’e ve Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmalı ve özenle korumalıyız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu ve mutlu olsun. Salonda Azerbaycanlı kardeşlerimiz de varmış. Azerbaycan’ın Karabağ konusundaki haklı davasına tam destek veriyorum…”

Londra’daki Azerbaijan House’un kurucusu ve başkanı İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar da, “FTürkiye ve Azerbaycan öz kardeştir ve her zaman yan yana olmuştur” mesajını vurguladı.

BAŞARI PLAKETİ VERİLDİ

Gecede Türker Ertürk, Dr. Ali Tekin Atalar, Sevda Velidedeoğlu, Dr. Duygu Çamurcuoğlu, Ersel Oymak’a başarı plaketi verildi. Gecede şarkılar, türküler, marşlar söylendi Özgür Canyurt, Ercüment İbrahim ve Hüseyin Cemgünal orkestrası, Çellist Benan Ayvaz, Coda Lykia Music and Performing Arts, Şef Levent Gürbüz yönetiminde Hoş Seda Klasik Türk Sanat Müziği Korosu ve Eray Logo eğitiminde Zeybek gösterisi baloya renk kattı. Gecede, Azerbaycan Orkestrası büyük alkış aldı. Gece piyango çekilişi ile sona erdi.

2643660cookie-checkFederasyon’dan Cumhuriyetin 99. yılı kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.