Fiş almayana ceza

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığı ve Gelir Bütçesi görüşmeleri sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Arıoğlu, asgari geçim indirimi müessesesi ile dar gelirli kesime el uzatıldığını ifade etti. 


Maliyenin de bu tür düzenlemelerde gelir-gider dengesini kurmak zorunda olduğuna işaret eden Arıoğlu, ”Vatandaşlar da alışverişlerde fiş alarak bu konuda bize destek olmalı. Dar gelirli kesim, kendisine el uzatan devlete el uzatmalı ve belge almalı” dedi. 


Arıoğlu, belge düzeni için daha sık ve yoğun denetime geçeceklerini, bu arada ceza kesmeyle ilgili de yeni düzenlemelere gideceklerini bildirdi. Arıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 


”Vergi iadesi kalkacak ama fiş-fatura alma zorunluluğu kalkmadı. Burada belge vermeyene de almayana da ceza kesilecek. Vergi inceleme elemanı sayısı az olduğu için şimdi bunu değiştireceğiz. Gerektiğinde yoklama elemanlarını da buna dahil edeceğiz” 


Kira kontratları yoluyla ev sahiplerinin izlenmesi için de yeni mekanizmaların devreye sokulacağını bildiren Arıoğlu, ”Yeni kiralamaların da tespiti lazım. Bu durum için belediyeler ve muhtarlarla iletişime geçilecek. Bu çerçevede otomatik izleyen bir sistem kurulacak” diye konuştu. 


Vergi iadesinde sadece zahmet kısmını kaldırdıklarını kaydeden Arıoğlu, net ücretlilerin durumları konusunda da şunları söyledi: 


”Net ücret alanlar için sözleşmelerinde aksine bağlayıcı bir durum yoksa, bu durumdakiler asgari geçim indiriminin kendilerine yansıtılmasını isteyebilirler. İşverenlerin net ücrette asgari geçim indirimini yansıtmama hakları yok.” 


Arıoğlu, trafik cezalarının tebliğ ve tahsili için PTT ile gelecek hafta bir protokol imzalayacaklarını da belirtti.

1036160cookie-checkFiş almayana ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.