Filistinlilere beddua eden hahama kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, bu sözleri “ağır bir hakaret” olarak tanımladı ve “bu tür kışkırtmaların” barışa zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Haham Yosef, bir vaazında “Mahmud Abbas gibi İsrail’den nefret eden tüm kötü insanlar dünyadan yok olsun. Allah, İsrail’e eziyet eden tüm kötü Filistinlilerle birlikte onlara veba musallat etsin” demişti.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, hahamın sözlerinin hükümetin ve Başbakan Benyamin Netanyahu’nun görüşlerini yansıtmadığı belirtildi.

Filistinli başmüzakereci Saib Erekat da, İsrail hükümetinin barış için daha fazla çaba harcamasını ve nefret kışkırtıcılığını önlemesini istedi.

Görüşmeler öncesinde gerginlik

Daha önce, Araplar, kadınlar ve eşcinsellerle ilgili sözleriyle de tartışmalar yaratan İsrailli dinadamının yol açtığı skandal, iki yıldır askıda olan Orta Doğu barış görüşmelerinin yeniden başlaması öncesine rastladı.

Görüşmelere Washington’da Perşembe günü başlaması bekleniyor.

Bu arada, Filistin lideri Abbas, İsrail’in Yahudi yerleşimleri politikasının yeni tur görüşmeleri sekteye uğratabileceğini söyledi.

Abbas Ürdün’de yaptığı açıklamada, “Yerleşim inşaatları devam ederse, görüşmelerin başarısızlığından İsrail’i sorumlu tutacağız” dedi. (BBC)

FOTOĞRAF: Yosef daha önce de tüm Arapların dünyadan yok olması gerektiğini söylemişti

1256520cookie-checkFilistinlilere beddua eden hahama kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.