Fincancı: Grevdeyiz

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Twitter’dan “Grevdeyiz” notuyla eylemlerden görüntüler paylaştı.

15 Aralık’ta G(ö)REVDE olacaklarını duyuran TTB Merkez Konseyinin açıklamasında, Sağlıkta Dönüşüm Programıyla çökertilen sağlık sisteminin artık devam ettirilemez bir hâl aldığına dikkati çekilerek “Koronavirüs salgını mevcut sağlık otoritesinin, toplum sağlığını korumak gibi bir derdi olmadığını bir kez daha göstermiştir. Sağlık sistemi, artık sağlık değil sağlıksızlık üretmektedir. Yaşanılan bu çöküşe tanıklık eden biz sağlık emekçileri artık nefes alamıyoruz! Bilimden, yaşamdan, emekten yana değil sermayeden yana olan sağlık politikalarına sabrımız tükendi” denildi.

‘TÜKENDİK EMEĞİMİZ GÖRÜLMÜYOR’
“Emeğimizin bu denli yok sayıldığı, değersizleştiği bir ortamda çalışamıyoruz. Emeğimiz ile alay edercesine hızla getirilen ve aynı hızla çekilen yasa tasarılarına itirazımız var” denilen TTB açıklamasında, tükenmiş, mesleği değersizleştirilmiş, emeği görmezden gelinen ve çalışma şartları sağlıksız olan sağlık emekçilerinden sağlık beklenemeyeceğine işaret edilerek “Bu nedenle 15 Aralık Çarşamba günü G(ö)REVDEYİZ. Her g(ö)rev etkinliğinde olduğu gibi her yaşta acil hastalar ve kovid-19 şüphesiyle sağlık kuruluşlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecek, poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecektir” ifadelerine yer verilerek yurttaşlara da acil şartlar dışında sağlık kurumlarına başvurmayarak kendilerine destek olmaları çağrısı yapıldı.

EROĞLU: MAAŞLARIMIZ ERİYOR
SES MYK Üyesi Eylem Kaya Eroğlu, pandeminin ortasında sağlıkçıların neden greve gittiğini herkesin sorgulamasını isteyerek “Pandemide sağlık emekçilerine güvenen halkımız bugün de bize güvenmeli” dedi. Tüm toplum için nitelikli sağlık hizmeti talep ettiklerini ve acil durumda olan hastaların tedavilerini aksatmayacakları bilgisini veren Eroğlu “Halkımızın içi rahat olsun. Halkımız zaten acil sağlık hizmeti boyutunda sağlık hizmeti alıyor. Yani 5 hemşireden alması gereken hizmeti 2 hemşireden alıyor. Biz bunun farkındayız. Gidişatın bundan daha da kötü olmaması için bu eylem kararını aldık” diye konuştu. Sağlıkta yaşanan sorunlar nedeniyle gelecekte yurttaşların kendilerine bakacak hekim ve hemşire bulamayacağı uyarısında bulunan Eroğlu, “Bu eylemler için bu denli hızlı karar alınmasının asıl sebebi de budur. Maaşlarımız gitgide erirken sağlık sistemi de iflasa doğru sürükleniyor” dedi. Nitelikli sağlık hizmeti üretemediklerine işaret eden Eroğlu, “2022 bütçesinde koruyucu sağlık hizmetine yönelik herhangi bir artış olmadı. Hâlâ sağlık bütçesinin önemli bir kısmı şehir hastanelerine akıyor. Tüm bunlara karşı halkın sağlık hakkına erişimi için de grevde olacağız” ifadelerini kullandı. EVRENSEL

2571370cookie-checkFincancı: Grevdeyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.