Futbolun kara günü: Ankaragücü Başkanı Koca’dan hakem Meler’e sahada saldırı

Süper Lig’de MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. Olay sonrasında tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelendi.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e saldırdı.

Eryaman Stadı’nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler’e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler, Koca’nın yanındaki bazı kişilerce defalarca tekmelendi.

Saldırının ardından hakem Halil Umut Meler’in sol gözünün şiştiği görüldü. Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca’ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

TFF Yönetim Kurulu, yaşananların ardından olağanüstü toplanma kararı aldı. Hakemler gelecek hafta maça çıkmama kararı aldı.

AKP KURUCU ÜYESİ, GEÇEN YIL TFF’DEN FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALMIŞ
AKP kurucu üyesi olan Faruk Koca aynı zamanda 22. ve 23. dönem AKP Ankara Milletvekilliği yaptı. Öte yandan Koca, 2022 yılının Ekim aynıda TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülünü almıştı. Koca ödülün ardından “”Ödülü taşımanın ödül almaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ödülü almak, bundan sonra atacağımız adımlar ve yapacağımız işlerde bize daha da sorumluluk yüklüyor” demişti.

BÜYÜKEKŞİ: TÜM MAÇLARI ERTELEDİK
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak erteledik” dedi.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI, 2 GÖZALTI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” bilgisini verdi.

Tunç, “(Hakem Meler’e saldırı) Tüm şüphelilerin tespiti, mevcutlu olarak savcılıkta hazır edilmeleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya daha sonra bir paylaşım daha yaparak Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın emniyet gözetiminde hastanede tedavi gördüğünü, tedavi sonrası gözaltı işlemlerinin gerçekleştirileceğini duyurdu. Yarlikaya ayrıca, Meler’e saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahısların da Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığını bildirdi.

“NASIL BİR TEPKİ VERECEĞİZ HERKES GÖRECEK” DEMİŞTİ
Koca, 14 Ocak günü kaybedilen Adana Demirspor maçının ardından “Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse, bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl bir tepki vereceğiz herkes görecek” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) yaptığı açıklamada hakemleri maça çıkmamaya çağırdı. Yapılan açıklamada, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan şiddetli saldırı, sadece Hakemimiz Halil Umut Meler’e değil tüm hakem camiasına yapılmıştır. En üst kademeden alt kademeye kadar tüm hakemlerimize müsabakalara çıkmama çağrımızı buradan ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

2739660cookie-checkFutbolun kara günü: Ankaragücü Başkanı Koca’dan hakem Meler’e sahada saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.