Gazeteci Yusuf Yavuz’a Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nden ödül

Bu yıl 17. düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin yaşam, emek ve eşitlik mücadelesine emeği geçenlere verdiği ödüller sahiplerini buldu. Gazeteci yazar Yusuf Yavuz, “kentlerin, doğanın yağma ve talanını önlemeye yönelik kamuoyunu aydınlatan haberciliği” nedeniyle festivalde ödül aldı.

Antalya’da gerçekleşen gala gecesinde ödüller sahiplerine verildi.

FESTİVALE 594 FİLM BAŞVURDU

Bu yıl 17. düzenlenen  Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Antalya galası 8 Ekim’de Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde

gerçekleşti. DİSK, KESK, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi’nin organize ettiği festivalin açılışında konuşan Antalya Tabip Odası Üyesi Op. Dr. Ömür Okan Cinemre, bu yıl dünyanın farklı ülkelerinden gelen toplam 594 film başvurusu olduğunu ve bunlar arasından 49 yerli, 20 yabancı filmin etkinlik kapsamında gösterileceği bilgisini verdi. Festival seçkisinde, Türkiye’de ilk gösterimini yapacak 15 adet film yer alıyor. Festivalin Antalya ayağında bu yıl 29 film gösterimi yapılacak, farklı salonlarda dört ayrı söyleşi gerçekleştirilecek.

TABİP ODASI KOROSU AYAKTA ALKIŞLANDI

Festivalin gala gecesinde Antalya Tabip Odası Türk Halk Müziği Korosunun verdiği konser izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Festival seçkisinde yer alan üç kısa filmin de izleyiciyle buluştuğu gala etkinliğinde Grup Dost Ezgi Müzik Dinletisi ve Mehmet Özer Şiir Dinletisi gerçekleştirildi.

YUSUF YAVUZ’A DOĞA HABERCİLİĞİ ÖDÜLÜ

Festival kapsamında kent genelinde emek, demokrasi, cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre hakları konusunda mücadele verenler de ödüllendirildi. Gazeteci-yazar Yusuf Yavuz da festival kapsamında “kentlerin, doğanın yağma ve talanını önlemeye yönelik kamuoyunu aydınlatan haberciliği” nedeniyle ödüle layık görüldü.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Festival komitesi 10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı katliamında yaşamını yitirenler arasında bulunan Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik, Antalya Feminist Kolektif üyesi kadınlar ve Görüntü Yönetmeni Hüseyin Özşahin’i ödüllendirdi.

AÇIK GAZETE: Gazetemizin yazarı Yusuf Yavuz’u kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz…

Inline image

Inline image

Inline image

Inline image

 

2638810cookie-checkGazeteci Yusuf Yavuz’a Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nden ödül

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.