Genç yetenekler YoungEast Festival’deydi

7 Mayıs Pazartesi günü saat 12-18 arasında, Londra Saz Okulu Konser Salonu’nda gerçekleşip, çocuklarımız ve gençlerimizin nefes kesen performanslarıyla izleyicileri heyecanlandıran festivalde yaşları 7 ile 17 arasında değişen 50 öğrenci gitar, piyano, keman veya bateri gibi farklı enstrümanlarla sahne aldı.
Henüz 7 yaşında olmasına rağmen profesyonel davulcuları aratmayan Deniz Güler’in elektrik gitardaki arkadaşı Deniz Çağan Ağca ile birlikte çalıp söyledikleri şarkılar uzun süre alkışlandı.

İlk kez sahneye çıkan Ada Yıldırım, Zerda Boran, Baran Korkmaz, Su Eskioğlu ve Defne Eskioğlu klasik gitarla hazırlandıkları solo parçaları çalarlarken Zeynep Külahçı ve Ersan Korudağ piyanoyla, Suzanna Komisarek El Mahmoud ise davulla sahneye çıktı. Rozerin Edebali, Deniz Güler, Deniz Çağan Ağca, Jarvia Reedy, Lisa Reedy, Aliş Diyar, Berkan Ülgüldür ve Dilan Boyacı’dan oluşan Hope Band, geniş repertuarıyla mini rock konseri verdi.

Hazırlanmakta oldukları Grade sınavlarının zorlu parçalarıyla sahneye çıkan Ecemsu Hurman, Adem Altundal ve İbrahim Sertkaya klasik gitar tekniğine hakimiyetleriyle göz doldurdular. Kemancıların ustalık göstergesi olarak sundukları (İtalyan besteci Monti’ye ait) “Csardas”ı henüz 10 yaşında icra eden Ezo Sarıcı, yaşından beklenmedik performansıyla geleceği ümitle bakmamıza neden oldu.

Dream Band’in elektirik ve klasik gitaristleri Gamze Kızılkaya, Mehmet Şahin, Uygar Aygün, Iason Sofas, Melisa Çelebi, Barkın Demir, Akçam İmrek, İlker Korkulu’ya Agit Derinyer bateriyle eşlik etti.

Bestekar Kevser Hanım’ın saz eseri Nihavent Longa’yı icra eden Hasan Coştu, akustik gitara egemenliği ve uçuşan parmaklarıyla festival heyecanını doruğa çıkardı.
Timur Wilson, Burak Yağız, İlayda Kuran, Buket Kömür ve Anıl Şaşmaz`ın klasik gitarlarla sergiledikleri hüner gerektiren güçlü eserlerin ardından müziksel çalışmalarını İstanbul’dan Londra’ya taşıyan genç solistlerimizden Ayşe Aksel ustaca seslendirdiği Yunanca ve İngilizce şarkılarla farklı kültürlerden örnekler sundu.

Ayşenur Macit, Pınar Akış, Gökçe Akış, Alper Karaağaç, Hasan Coştu, Ayhan Ekerer ve Yusuf Coştu’tan oluşan Rock Band yorumladığı Barış Manço’nun cumhuriyetin 100. yılına armağan olarak bestelediği 2023 adlı eserle festival sona erdi.

842800cookie-checkGenç yetenekler YoungEast Festival’deydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.