“Göçmen Kadınlar Öykü Yarışması”na çağrı

Tuncay BİLECEN / OLAY – Rengin Kadın Korosu, “göçmen kadınlar öykü yarışması” düzenliyor. İlk üçe giren öykülerin ödüllendirileceği yarışmada seçici kurulun belirleyeceği öyküler kitap olarak basılacak
Rengin Kadın Korosu, başarılı müzik çalışmalarının ardından bu kez öykü yarışması ile kadınlara sesleniyor. Birleşik Krallık ve Avrupa’da yaşayan göçmen kadınların katılacağı yarışmada ilk üçe giren öyküler ödüllendirilecek.
Yarışmaya katılım çağrısında bulunan Rengin Basın Sorumlusu Gülseren Daş, seçici kurulun belirlediği öykülerin kitap halinde yayımlanacağını duyurdu. Londra’da Sosyalist Kadınlar Birliği tarafından kurulan ve Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nde (GİK-DER) 2020 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Rengin Kadın Korosu yeni projeler üretmeye devam ediyor.
Rengin, başarı ile gerçekleştirdiği konser ve kurslardan sonra şimdi de öykü yarışması düzenliyor. Birleşik Krallık ve Avrupa’da yaşayan göçmen kadınların katılımına açık olan yarışmada herhangi bir tema sınırlaması yok.
‘Her kadının bir hikâyesi vardır’ Yarışma duyurusunu yapan Rengin Basın Sorumlusu Gülseren Daş, kadınların yaşadığı sorunlara değinerek şunları söyledi; “Kadınlar hayatın her alanında zorluklar yaşıyor, buna bir de göçmenlik eklenince durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Göçmenlikle birlikte kendini ifade etmekte zorlanan veya sanatsal üretimde geri bırakılmış kadınlara bir alan açmak istiyoruz”
Öykü yarışmasının kendini yazarak ifade etmek isteyen kadınlar için bir fırsat olabileceğini belirten Daş, “Bütün kadınların birer hikâyesi var. Kadın yazarlar bu hikâyeleri bizimle paylaşsınlar istiyoruz. Yazdıkça, paylaştıkça birbirimize daha çok yaklaşacağımızı, umutlarımızın güçlü olacağını daha düşünüyoruz” dedi.
Rengin olarak bütün konserlerinde koro üyelerinin yazdığı yazılardan oluşan bültenler çıkardıklarının altını çizen Gülseren Daş, yarışmaya yoğun ilgi beklediklerini dile getirerek, “Koro bültenlerinde gördük ki, kadınlar anlatma ihtiyacı duyuyor, hem de incelikle, edebi bir dil kullanarak. Sadece biraz motivasyona ihtiyaç var. Bir kız kardeşin hafif bir desteği ile neler yaratılabileceğine tanık olduk. Bu yaratıcılığın korodaki kadınlar ile sınırlı olmadığını biliyoruz. O yüzden de diğer göçmen kadınların hikayelerini bir araya getirme arzusundayız’’

Göçmen kadın öyküleri kitap olacak
Kadın yazarlardan oluşan seçici kurulun kararlaştırdığı ilk üç öykü ödüllendirilirken, belirlenen diğer öykülerle beraber kitap halinde yayımlanacak.
Seçici kurul üyelerinden Gazeteci Yazar Dursaliye Şahan, öykü yarışmasını duyduğunda heyecanlandığını belirterek, “Yarışma seçici kurul üyeliği teklifi geldiğinde çok sevindim. Çünkü hep göçmenlerin öykülerini anlatan bir derleme olsun istiyordum. Birçok arkadaşımla da paylaşmıştım bunları. Ama nasıl yapılacak, kim ne kadar vakit ayırabilir diye düşünüyorduk. Küçük sorunlara takılıp kalmıştık. Rengin Kadın Korosu’nun girişimi bence çok güzel” dedi.
Katılımcılar öykülerini en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar Rengin Kadın Korosu e-mail adresine ([email protected]) gönderebilir.
Yarışma sonuçları ise 30 Nisan 2023 tarihinde açıklanacak.
Yarışma Jürisi
Gazeteci -Yazar Dursaliye Şahan
Yazar-Heykeltraş Fergül Yücel
Yazar Gülderen Arık Öykü’nün Kitaplığı Kurucusu Derya Tuncel
Eğitimci-Yazar Aydın Mehmet Ali
Çevirmen-Yazar Sultan Karataş
Gazeteci- Fotoğrafçı Gülseren Daş
Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2023
Saat: 18.00
Sonuç Açıklanma Tarihi: 30 Nisan 2023
Saat: 18.00
2663020cookie-check“Göçmen Kadınlar Öykü Yarışması”na çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.