Goldman Sachs’tan dövizi uyarısı

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, müdahale iddiasında bulundu ve uyardı: Riskler özelden kamuya kayıyor.

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, döviz rezervlerinin tükenmesi ve dolar/TL’yi sabit tutmak için uygulanan önlemlerin ardından Türkiye’deki seçimler öncesinde “istikrarsızlık” uyarısında bulundu.

ABD merkezli çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs’tan Türk ekonomisine yönelik bir uyarı geldi. Bankanın ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil tarafından yayımlanan bilgi notunda, Türkiye’de döviz likiditesi risklerinin özel sektörden kamuya kaydığı belirtilerek, “Seçimlerin ardından gelecekte para politikasının nasıl olacağına dair belirsizlik, zamanında yönetilmesi gereken likidite risklerini beraberinde getiriyor” yorumunda bulunuldu.

Reuters’ın aktardığı bilgi notunda; seçime giderken döviz piyasasında ‘müdahale’ iddiasında bulunuldu. Bankaya göre; “alınacak önlemlere rağmen” TL’de değer kaybı yaşanabilir.

Bankanın rezerv tahmini
Goldman Sachs; altın, ikili takas hatları ve IMF Özel Çekme Hakları gibi likit olmayan varlıklar denklemden çıkarıldığında, depremlerin ardından Türkiye’nin rezervlerinin 42 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. HALKTV

2672080cookie-checkGoldman Sachs’tan dövizi uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.