Google, ABD’ye direniyor

Yahoo ve Microsoft’un hükümetin talebine belli koşullarla olumlu yanıt verdikleri açıklandı 


Adalet Bakanlığı, internette pornografiyle mücadeleyi öngören yasaya dayanak oluşturmak için Google’dan bir haftalık zaman dilimi içinde en çok arama yapılan konuların listesini ve veri tabanında bulunan rastgele seçilmiş bir milyon sitenin adresini istedi.


Ancak Google, bu talebe iki gerekçeyle karşı çıkıyor.


Google’a göre, kullanıcılar, kişisel bilgilerinin başkalarıyla paylaşılıyor olabileceği şüphesine kapılabilir. İkincisi, şirketin ticari sırları rakiplerinin eline geçebilir.


Bazı gruplar da Adalet Bakanlığı’nın istediği verilerin dolaylı olarak Google kullanıcılarının kimliklerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor.


Söz konusu gruplar, hükümetin suç ve terörle mücadele için internetten giderek daha fazla yararlanma çabasının endişe verici olduğunu söylüyor.


Amerikan Yüksek Mahkemesi, yasanın uygulanışına ilişkin itirazlar nedeniyle 1998’de çıkarılan Çocukları Koruma Yasası’nı engellemişti.


Yasada ısrar eden Bakanlık Google’dan istediği bilgileri alabilmek için Çarşamba günü Kaliforniya’daki bir federal mahkemeye başvurdu.


Ancak Google yetkilileri Adalet Bakanlığı’nın bu talebine direneceklerini açıkladı.


Google’ın rakiplerinden Yahoo, hükümetten gelen benzer çağrıya olumlu yanıt verdiğini açıkladı. Yahoo, bunu yaparken kullanıcıların kimliğini açığa çıkarabilecek bir veri sağlamadığını vurguladı.


Microsoft da yasalar çerçevesinde yetkililerle işbirliği yaptığını açıkladı.(BBC)

686120cookie-checkGoogle, ABD’ye direniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.